Investiții de milioane de euro la CET!

explo 1000x200

Investiția de milioane de euro ce s-a făcut în sistemul de termoficare al Reșiței pentru reducerea pierderilor de producție este urmată de o alta. Administrația locală analizează costurile.  

În ciuda numărului tot mai mic de abonați, aleșii locali s-au declarat încrezători în faptul că sistemul de termoficare al orașului poate fi ce a fost odată. Astfel că, în urma investiției de 2,5 milioane de euro, care a vizat montarea centralelor de cartier, acum urmează modernizarea rețelelor de transport, astfel încât pierderile să fie reduse mai mult decât acum.

„Cu privire la CET, se lucrează la un studiu de fezabilitate privind modernizarea rețelelor de transport, pentru că partea de producție a fost modernizată, dar nu ajunge, pentru că a fost o jumătate din acest proces tehnologic și atunci o a doua parte care a creat probleme operatorului de termoficare se va rezolva depunând acest studiu la Minister. Ulterior, după obținerea banilor într-un an jumătate putem vorbi despre eliminarea în totalitate a pierderilor”, a declarat Mihai Stepanescu, primarul orașului Reșița.

De altfel, aleșii locali au aprobat un proiect de hotărâre în acest sens la cel mai recent plen. În ce privește fondurile pentru reabilitarea rețelei de transport, sursa nu a fost încă identificată, dar oficialii primăriei spun că sunt scoase din calcul atât cele guvernamentale, cât și cele europene.