Investiţii de aproape 50.000.000 de lei la Turnu Ruieni!

Administrația locală Turnu Ruieni bate recordul la investiții. 10 proiecte sunt în desfășurare cu o finanțare de peste 48 de milioane de lei. Potrivit reprezentantului Primăriei din cadrul Compartimentului de Relații cu Presa, George Ilcu, banii aduși în comună ar însemna o investiție pe cap de locuitor de aproape 14.000 de lei.

Roadele celor mai multe dintre proiectele câștigate se vor vedea din această primăvară, pentru că au fost semnate contractele de finanțare, au fost urcate pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice și în prezent se așteaptă desemnarea constructorului, pentru ca din această primăvară să demareze lucrările.

„Primăria, cu aprobarea Consiliului Local, a accesat 10 proiecte în mare parte europene, în sumă de 48.784.090 lei, asta însemnând la cei 3.500 de locuitori ai comunei Turnu Ruieni o investiție de 13.938 de lei pe cap de locuitor. Doar așa, ca o statistică, pentru a putea înțelege câte fonduri a atras comunitatea în ultimii doi ani”, ne declară George Ilcu.

Reprezentantul Primăriei Turnu Ruieni menționează despre ce proiecte este vorba: „Pentru Muntele Mic s-a reușit obținerea finanțării pentru proiectul sistem de alimentare cu apă în valoare de 6.298.716 lei și din primăvară încep lucrările. Tot pentru Muntele Mic s-a obținut realizare sistem de canalizare cu o valoare de 9.988.528 de lei, în prezent se verifică pe SEAP firmele care au câștigat licitațiile. De asemenea, s-a obținut finanțare pentru extindere, reabilitare și modernizare sistem de alimentare cu apă în comună și satele Borlova, Zervești, Dalci, Zlagna, valoare – 6.436.906 de lei, apoi se lucrează deja la extindere rețea de apă pentru zonele defavorizate (s-a terminat proiectul Dalci și se continuă cu Borlova și apoi Turnu Ruieni). S-a aprobat și obținut finanțarea pentru reabilitare grădiniță în satul Borlova – valoare de 1.236.139 de lei, reabilitare școală în Borlova, valoare de 1.035.142 de lei. S-a mai aprobat proiectul de modernizare străzi lăturalnice în Turnu Ruieni, Zervești, Dalci, Borlova în sumă de 6.933.789 de lei și s-a obținut finanțare și pentru amenajare drumuri agricole – 1 milion de euro, adică 470.000 de lei”.

George Ilcu ne-a mai declarat că la fel de importantă pentru comunitate este și modernizarea Căminului Cultural din Borlova, mai ales că în 15 august în acest an se vor sărbători 500 de ani de la prima atestare documentară. Fondurile europene sunt în valoare de 500.000 de euro, adică 2.350.000 de lei. Administrația publică locală a obținut și o finanțare de 86.000 de euro pentru achiziția unui tractor multifuncțional, care dispune de brațe pentru deszăpezire, pentru selectare deșeuri menajere și o freză.