Investiții de amploare la Caransebeș. Ce pregătește municipalitatea?

Anul 2015 va aduce municipiului Caransebeș o imagine nouă în centrul civic, dar și alte investiții majore care vor duce la dezvoltarea edilitar-urbană a orașului.

Ca urmare a contractelor încheiate în cursul anului 2014, în acest an vor fi derulate aproape 10 contracte de investiții. Potrivit primarului Marcel Vela, unul dintre cele mai importante contracte de investiții este amenajarea parcului General Dragalina, care prevede reabilitare străzi adiacente, dar și extindere spații verzi și zone pietonale, toate cu o valoare de 1,7 milioane de lei. Un alt proiect important pentru municipalitate este amenajarea străzii Vârful Piatra Albă. „Este prima stradă care se va construi de la zero, pe un teren viran care era folosit doar ca pășune. Investiția de 1,3 milioane de lei prevede asfaltarea unei suprafețe de peste 6.000 de m.p. și amenajarea scurgerilor apelor pluviale. Această stradă, care va fi paralelă cu strada Valea Cenchii, va deschide întreaga zonă pentru ca în perspectivă, odată cu introducerea canalizării și a celorlalte utilități în Valea Cenchii, municipiul să poată fi extins”, a explicat primarul Marcel Vela.

2015 va aduce pentru caransebeșeni și o infrastructură de apă și canal modernă, contribuția administrației locale fiind de 1 la sută din valoarea contractului de finanțare încheiat între Ministerul Mediului și Pădurilor și Aquacaraș SA, adică 969.000 de lei. De asemenea, în proiectul de buget pentru 2015 sunt cuprinse și o serie de reparații străzi pentru care s-a elaborat documentația anul trecut. Printre acestea amintim reparații capitale pe Traian Doda, Burebista și Pipirigul Mare. Va fi reabilitat și tronsonul Calea Orșovei, Libertății, Tribunalului, Horia și Nicolae Bălcescu, străzi care au fost distruse de traficul greu pe timpul cât șoseaua de centură a fost închisă și care așteaptă finalizarea introducerii rețelei de canalizare pentru a putea intra în reparații, ne-a precizat șeful administrației publice locale Marcel Vela.

Comments

  1. Ppa says:

    Problema locurilor de munca este prioritara in mun. Caransebes. Mai ales acum cand am remarcat ca sunt foarte multi tristi care lucreaza la placute si la cabluri pentru ca salariul lor nu tine pas cu preturile. Un metru cub de apa costa 7,3 de lei, nu spune nimeni ca este mult insa un salariu de 730 de lei este foarte mic. Caras-Severin are incasari totale anuale de 1 miliard de euro, este foarte putin.
    Desigur, municipiul arata bine si se vad eforturile Primariei in directia infrumusetarii urbei.