Investiție de un milion de euro, inaugurată în comuna Constantin Daicoviciu!

drum matnicu mare

În zi de sărbătoare, primarul Daniel Boambeș și invitații săi – senatorul Ion Mocioalcă, deputatul Silviu Hurduzeu și Ionuț Popovici, consilier județean – au tăiat panglica unei investiții de un milion de euro, realizată cu fonduri de la bugetul de stat.

Luni, în a două zi de Paște, la Mâtnicu Mare, comuna Constantin Daicoviciu, a fost inaugurat un tronson de 3 kilometri din totalul celor 9,5 modernizați prin Programul Național de Dezvoltare Locală. La inaugurare au fost prezenți doi dintre parlamentarii cărășeni, Ion Mocioalcă și Silviu Hurduzeu, consilierul județean Ionuț Popovici și secretarul general al PSD Caraș-Severin, Luca Mălăiescu.

matnicu mare 2

tm4ua media express de banat (100x1000px)

De departe, cel mai fericit a fost primarul Daniel Boambeș, care a reușit să-și vadă visul împlinit, după ce a ratat o primă finanțare europeană pentru realizarea acestei investiții, din lipsa unui vot în Consiliul Local: „Inițial, proiectul l-am pregătit pentru a accesa fonduri europene prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, dar pentru că de la dosar îmi lipsea hotărârea de Consiliu Local, care a picat pentru că nu am avut majoritate, am pierdut la momentul respectiv acea finanțare de un milion de euro. Dar nu m-am descurajat și am mers mai departe cu proiectul, la Ministerul Dezvoltării, unde am prins finanțare pe Programul Național de Dezvoltare Locală II. Valoarea investiției a rămas tot la un milion de euro și a presupus asfaltarea a 9,5 kilometri de drumuri vicinale: Mâtnicu Mare – Prisaca, Căvăran – Peștere, Prisaca – Zăgujeni, prin balastieră. Toate cele trei tronsoane au fost finalizate și recepționate în iarnă, dar fiind frig, am amânat momentul tăierii panglicii pentru acum.”, ne-a spus primarul comunei Constantin Daicoviciu.

matnicu mare 3

banner 970 x 250