Reparații la acoperișul Catedralei Mitropolitane din Timișoara

Cultele religioase primesc și în acest an un sprijin financiar de la Primăria Timișoara. Instituția a aprobat o sumă de peste 1,8 milioane lei, iar cei mai mulți bani ajung la cultul ortodox. Printre altele, au fost alocate fonduri pentru realizarea de reparații la acoperișul Catedralei Mitropolitane.

Primăria Timișoara sprijină și în acest an cultele religioase. Astfel, în ultimul plen al Consiliului Local Timișoara a fost votat un proiect de hotărâre cu privire la alocarea unei sume de 1,82 milioane lei pentru patru unități de cult.

Mai precis, cultul ortodox român primește 900.000 lei, banii urmând a fi folosiți pentru realizarea de lucrări la șapte biserici, printre care și Catedrala Mitropolitană. Din documentația care însoțește proiectul de hotărâre aflăm că Arhiepiscopia Timișoarei are un proiect de aproape un milion de lei privind efectuarea de lucrări de reparații la acoperiș și la sistemul de evacuare a apelor pluviale de la Catedrala Mitropolitană. Primăria Timișoara sprijină acest proiect cu 150.000 lei.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

De asemenea, cultul mozaic primește de la primărie o sumă care se ridică la 350.000 lei. Banii vor fi folosiți pentru „continuare lucrări de intervenție de urgență: lucrări componente artistice Teracotă exterior din cadrul proiectului de lucrări de restaurare și reabilitare la Sinagoga din Cetate – monument istoric național situat în str. Mărășești, nr. 6”. De altfel, Primăria Timișoara și-a asumat în dosarul cu care a câștigat titlul de Capitală Europeană a Culturii că va reabilita Sinagoga din Cetate până în anul 2023, urmând ca aici să fie organizate activități culturale și artistice.

Totodată, Primăria Timișoara a mai alocat 445.000 lei pentru Episcopia Romano-Catolică, în vederea continuării lucrărilor la Domul din Piața Unirii, realizarea de reparații exterioare la Biserica „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” și la Biserica „Sf. Rochus”, pentru refacerea și consolidarea turlei.

De asemenea, 130.000 lei a primit și Episcopia Greco-Catolică pentru continuarea lucrărilor de construcție la biserica din cadrul Centrului Social Spiritual situat pe str. Verde.

 

banner 970 x 250