Investiție de peste 70.000 de euro, inaugurată la Prisaca, în Caraș-Severin

teren fotbal prisaca
explo 1000x200

După mai multe luni de muncă, lucrările de amenajare a bazei sportive din localitatea Prisaca, comuna Constantin Daicoviciu, s-au finalizat de curând, inaugurarea obiectivului având loc duminică.

73.000 de euro este valoarea investiției inaugurată la finele săptămânii în localitatea cărășeană Prisaca. Amenajată cu fonduri europene, grație unui proiect accesat prin Grupul de Acțiune Locală „Țara Gugulanului” de către Primăria Constantin Daicoviciu, baza sportivă dispune de un teren de fotbal cu gazon natural, vestiare pentru gazde, oaspeți și arbitri, precum și de o tribună cu 150 de locuri.

„Sunt bucuros și mulțumit, totodată, că am reușit să finalizăm cu succes acest proiect important pentru iubitorii sportului rege. Investiția am derulat-o cu fonduri europene, prin GAL «Țara Gugulanului», fiecărei primării din acest Grup de Acțiune Locală revenindu-i suma de 73.000 de euro. La vremea respectivă, am gândit să amenajăm o bază sportivă, având în vedere că echipa locală «Vulturii Prisaca», care erau în liga a V-a și care între timp au promovat în liga a IV-a, nu aveau condiții bune pentru antrenament. Evident, această bază sportivă se adresează tuturor tinerilor și copiilor din comună care-și vor dori să facă activități sportive aici, nu doar echipei de fotbal.”, ne-a declarat primarul comunei Constantin Daicoviciu, Daniel Boambeș.

eveniment prisaca 2

Baza sportivă din localitatea Prisaca este cea de-a doua investiție de acest gen, dar de mai mari dimensiuni, după ce Primăria Constantin Daicoviciu a inaugurat în septembrie 2020, în satul Mâtnicu Mare, un teren pentru minifotbal cu gazon sintetic. Un alt proiect destinat tot activităților sportive și recreative este și cel din localitatea Constantin Daicoviciu, unde, de curând, a fost montat gazonul sintetic pe cel de-al doilea teren de minifotbal din comună. Însă investiția de aici este departe de a fi încheiată, căci pe lângă teren, proiectul administrației locale mai prevede și două bazine de înot pentru adulți și copii. Potrivit primarului Daniel Boambeș, investiția se află în derulare, cu mari șanse de a se finaliza în acest an.

eveniment prisaca 3

La inaugurarea bazei sportive de la Prisaca a fost prezent și deputatul cărășean Silviu Hurduzeu, care a salutat inițiativa primarului Boambeș. „Vreau să-l felicit pe Daniel Boambeș pentru modul în care reușește să unească o comunitatea locală! Această investiție va fi un loc de întâlnire şi de petrecere a timpului liber şi unul dintre cele mai potrivite moduri de a promova un stil de viață sănătos în rândul copiilor şi al tinerilor.”, a precizat Silviu Hurduzeu.

banner 970 x 250