Investiţie de peste 4 milioane de lei a Consiliului Judeţean Timiş la o şcoală specială din Timişoara

O investiţie importantă a Consiliului Judeţean Timiş a fost inaugurată astăzi în oraşul de pe Bega, Vorbim despre Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Paul Popescu Neveanu”, care a primit o altă înfăţişare. Investiţia s-a ridicat la 4,1 milioane de lei.

Clădirea, care se afla într-o stare de degradare avansată, cu pereţii scorojiţi, plină de igrasie şi fără condiţii demne de a învăţa copiii în ea, îşi poate primi acum elevii în alte condiţii, mult mai demne de secolul în care trăim Investiţia este în totalitate a Consiliului Judeţean Timiş. „După 30 de ani trăiesc această bucurie imensă. Şcoala este acum frumoasă, caldă, primitoare, luminoasă, pregătită pentru a-şi primi copiii”, a precizat directorul instituţiei.

În cadrul acestei şcoli sunt înscrişi aproximativ 200 de copii, dar unitatea de învăţământ oferă servicii educaţionale şi terapii specifice pentru încă 600 de copii integraţi în învăţământul de masă, care vin şi se recuperează în aceste cabinete specializate împreună cu profesorii terapeuţi. La inaugurare a fost prezent şi Marin Popescu, inspectorul şcolar general, care a subliniat importanţa investiţiilor în infrastructura educaţională.

„Investiţia în infrastructură înseamnă investiţie în educaţie şi este cu atât mai importantă atunci când vine vorba de copii cu nevoi speciale. Ne-am atins o ţintă în ceea ce priveşte această unitate de învăţământ şi anume spaţii reabilitate, dotate, resurse umane de calitate. Ne dorim doar să înceapă şcoala în septembrie şi acesta este dezideratul tuturor, dar să vedem contextul în care acest lucru se va realiza. Trebuie să ne bucurăm cu toţii pentru acest demers finalizat”, a menţionat acesta.

Unitatea este acum pregătită pentru începerea noului an şcolar, indiferent de forma în care acest lucru se va întâmpla, spune Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

„O investiţie importantă în valoare de 4,1 milioane de lei, ce presupune reabilitarea unui corp de clădire. Aceasta presupune multe lucrări în decursul implementării contractului de execuţie. În primul rând reabilitarea construcţiei efective, a structurii de rezistenţă şi ceea ce înseamnă toate instalaţiile edilitare din cadrul clădirii. Dar ceea ce este cel mai important până la urmă, activitatea educaţională, iar în cadrul acestei clădiri sunt 22 de săli cu diferite destinaţii. Este o investiţie a Consiliului Judeţean în totalitate şi este pregătită pentru deschiderea noului an şcolar, indiferent de ceea ce se va întâmpla mai departe”, a afirmat Dobra.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/