Investiție de peste 1 milion de euro! Gabriel Olariu vrea siguranță pe Aeroportul Caransebeș

Peste 1 milion de euro se vor investi la Caransebeș! Aeroportul va avea instalație de aterizare modernă, pentru ca viitoarele curse internaționale să poată ateriza în siguranță în orice condiții meteo.

Un sistem de aterizare instrumentală (landing system – ILS) este un sistem de navigație bazat pe o serie de emițătoare radio care furnizează unui avion care vine la aterizare direcția și panta nominală de coborâre spre pistă. Este destinat pentru asigurarea unei aterizări în siguranță în condiții de zbor instrumental, adică în cazul unui plafon (baza norilor) coborât sau al unei vizibilități scăzute datorate ceții, ploii sau ninsorii, ne-a precizat omul de afaceri Gabriel Olariu.

În această săptămână vom achiziționa din Germania o instalație  de aterizare  instrumentală ILS 420- DME 451 în sumă de 1.150.000 de euro care ne va ajuta foarte mult în proiectul nostru de a deschide aeroportul traficului internațional. Ne dorim ca în această zonă montană să vină turiști din toată lumea, care pot alege Muntele Mic, Semenicul, Băile Herculane și care nu mai trebuie să facă vama pe aeroportul Timișoara și să caute transfer spre aceste zone.”, ne-a declarat Gabriel Olariu.

leader board 728 x 90 px

Omul de afaceri a mai spus că după ce va fi instalat acest echipament pe Aeroportul Caransebeș avioanele vor putea ateriza în orice condiții meteo.