Investiție uriașă, cu bani europeni. Liceul din Timișoara care va avea o clădire nouă

waldorf
mbmr 1000x100

La Timișoara începe a doua cea mai mare investiție în educație pe care primăria o are în derulare în acest moment. Este vorba de construcția unei noi clădiri pentru liceul Waldorf, pentru care a fost semnat contractul recent. Valoarea lucrărilor se ridică la peste 4,5 milioane de euro, banii fiind asigurați din fonduri europene.

Liceul Waldorf din Timișoara va avea o clădire nouă. Primăria anunță că, săptămâna trecută, a fost semnat contractul de execuție pentru lucrările de construcție și dotare a noului imobil.

Continuăm investițiile masive în educația copiilor Timișoarei. După construcția noului campus Lenau de pe Oituz, noua clădire de la Waldorf este a doua cea mai mare investiție în educație pe care o avem în derulare în acest moment. Din păcate, în acest moment, infrastructura școlară este încă mult subdimensionată față de necesar, însă doar alocând resurse financiare serioase la acest capitol putem recupera acest decalaj”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Noua clădire va fi construită pe un teren situat pe str. Uranus, nr. 14. Imobilul va cuprinde un număr suplimentar de săli de clasă și laboratoare în care vor învăța 446 de elevi.

Muzeul TM

Proiectul are în vedere și dotarea corpului de clădire nou construit cu toate materialele și echipamentele didactice necesare. Corpul nou de clădire va găzdui 8 săli de clasă, 12 laboratoare și ateliere, cabinete, o sală multifuncțională, 2 săli afterschool, grupuri sanitare, vestiare, depozitări, cameră centrală termică, holuri de circulații și spații de acces. Din punct de vedere volumetric, construcția va urma linii neregulate, iar în plan va urmări forma literei L și va ține cont de spiritul estetic al conceptului Waldorf. Clădirea va avea adaptări pentru nevoile persoanelor cu dizabilităţi”, a informat Primăria Timișoara.

Proiectul este finanțat cu bani europeni, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Câștigătorul licitației de execuție este firma Nedex Grup. Valoarea totală a contractului este de aproximativ 4,5 milioane de euro, cu TVA inclus. Durata de realizare a investiției este de 15 luni.

 

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/