Investiție de 6 milioane de euro la aeroportul din Timișoara: noul terminal de sosiri curse externe a fost finalizat

Investiție importantă la Aeroportul Internațional Timișoara. A fost finalizat recent noul terminal de sosiri curse externe, care poate susține un flux de trei milioane de pasageri pe an, în urma unei investiții de peste șase milioane de euro.

Potrivit reprezentanților Aeroportului Internațional Timișoara, noul terminal de sosiri curse externe pentru pasageri ar fi trebuit să fie inaugurat luni, 12 iulie, în prezența ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă. Evenimentul a fost însă anulat pentru că ministrul Drulă nu mai poate participa.

Contractul de finanțare pentru realizarea acestui terminal a fost semnat la sfârșitul anului 2018 de către Aeroportul Internațional Timișoara și Ministerul Transporturilor.

expresb 1000x100

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea infrastructurii de transport a Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia”, prin construirea unui nou terminal care va acomoda în condiții funcționale, derularea simultană a activităților operaționale de deservire a aeronavelor și susținerea unui flux de aproximativ 3 milioane de pasageri pe an, cifră estimată pentru următorii ani.”, au informat reprezentanții instituției.

Terminalul are o suprafață desfășurată de 4.383 mp și este optimizat pentru trei fluxuri de pasageri, având trei sisteme de benzi de bagaje, zece puncte de control al documentelor și trei puncte de control vamal. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 30 milioane lei, din care 13 milioane lei s-au asigurat prin fonduri europene nerambursabile, 2,3 milioane lei prin bugetul de stat, iar suma de 14,9 milioane lei este asigurată din fonduri proprii.

1000 x 200 gif