Investiție de 1,3 milioane euro pentru realizarea unei noi creșe la Timișoara

cresa timisoara

Primăria Timișoara anunță că a semnat contractul de execuție pentru ridicarea unei noi creșe, pe strada Cocea. Investiția se ridică la peste 1,3 milioane de euro, iar lucrările ar trebui să fie finalizate în 16 luni.

Vești bune pentru părinții din Timișoara. Primăria a reușit să semneze, în această săptămână, al doilea contract din anul 2021 pentru construcția unei noi creșe. Câștigătoarea licitației, la care au participat trei firme, este Avasi Prodcom SRL, care are la dispoziție 16 luni pentru ridicarea creșei de pe strada Nicolae D. Cocea.

Ne-am angajat la începutul acestui an că vom începe să construim mai multe creșe în oraș, știut fiind faptul că Timișoara duce o lipsă acută de locuri în sistemul preșcolar. Vom începe acum execuția celei de-a doua creșe, după ce, timp de 30 de ani, nu a fost construită niciuna nouă în oraș. De asemenea, prin Ministerul Dezvoltării, pe terenuri puse la dispoziție de Primăria Timișoara, vom construi alte două noi creșe în oraș. Dezvoltăm astfel infrastructura preșcolară pentru a face față așteptărilor timișorenilor, care cresc de la an la an și, în același timp, pentru a le da copiilor cel mai bun start educațional în viață”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Noua construcție va fi formată din parter și două etaje, se va ridica pe o suprafață de peste 1.500 mp și va avea 38 de locuri. Parterul clădirii va adăposti două zone destinate grupelor mari, o zonă destinată grupei mici, spaţiu de primire a copiilor, spaţiu pentru depozitare cărucioare şi biciclete, un cabinet medical cu izolator, un loc pentru servirea mâncării şi un spaţiu multifuncţional. De asemenea, la primul etaj al clădirii va funcționa bucătăria și vor fi spații de depozitare, iar al doilea etaj va avea o sală multifuncţională pentru şedinţe și birouri administrative, precum și o spălătorie. Creșa va mai avea și o anexă, care va fi folosită ca birou de pază, precum și spațiu de depozitare.

Totodată, spaţiul exterior creşei este împărţit în două zone separate: una cu nouă locuri de parcare pentru părinți, vizitatori, personal și aprovizionare și alta destinată activităţilor cu copiii, dotată cu mobilier urban pentru relaxare şi pentru joacă, pergole pentru asigurarea unor zone umbrite şi alei pietonale.

Valoarea contractului de execuție se ridică la peste 1,3 milioane de euro, cu TVA inclus. Proiectul este cofinanțat prin Programul Operațional Regional. Astfel, valoarea totală a contractului de finanțare este de 7,7 milioane lei, din care 6,4 milioane lei sunt asigurați din bugetul local, iar restul din fonduri europene.