Investiție de 100.000 euro în modernizarea unei școli din Timiș, cu bani europeni

sala multifunctionala

Elevii care învață la Școala Gimnazială Jimbolia au parte de condiții moderne, după ce unitatea de învățământ a primit aproximativ 100.000 euro, bani europeni, pentru a realiza mai multe investiții. Astfel, sala multifuncțională a fost reabilitată și s-a realizat o grădină verticală în curte.

Școala Gimnazială Jimbolia, din județul Timiș, a beneficiat de mai multe investiții, în cadrul unui proiect transfrontalier România – Ungaria care a ajuns la final în acest an. Proiectul, intitulat „Moștenirea Cenadului – punte între școli”, a fost implementat în parteneriat cu Școala Savio Szent Domonkos din Bekescsaba, a avut o valoare totală de 210.000 euro, din care școala din Jimbolia a primit 105.000 euro.

Acest proiect implementează, prin cooperarea transfrontalieră a școlilor în regiunea Békés–Banat, explorarea și cunoașterea valorilor etnografice, culturale și geografice. Programul urmărește să consolideze identitatea culturală prin promovarea și transmiterea tradițiilor. Cele două școli au încercat să implementeze reciproc bunele practici în propria instituție prin învățare experiențială”, a afirmat Mihaiela Geambazu responsabil proiect și directorul Școlii Gimnaziale Jimbolia.

Concret, pe parcursul derulării proiectului au avut loc mai multe evenimente și întâlniri româno–maghiare. De asemenea, s-au desfășurat ateliere de lucru, expoziții comune, iar sala multifuncțională a școlii din Jimbolia a fost recondiționată total și dotată cu tehnică modernă, sistem de sonorizare, mobilier mobil și scenă.

Totodată, în curtea școlii a fost realizată o grădină verticală.