Investiție „cu cap” la Jimbolia. Bazinul de înot inaugurat în vară, golit de apă pentru că nu poate fi folosit

bazin inot jimbolia (1)

Inaugurat înainte de alegerile locale din 9 iunie, bazinul de înot ridicat la Jimbolia de Consiliul Județean Timiș, cu aproximativ 3 milioane de euro, nu poate fi operaționalizat. Costurile de întreținere sunt mari, așa că Primăria Jimbolia nu dorește să preia investiția.  

Un scurt istoric. Bazinul de înot de la Jimbolia reprezintă un proiect pilot al Consiliului Județean Timiș. Studiul de fezabilitate a fost aprobat, de consilierii județeni, în 27 noiembrie 2019, în mandatul lui Călin Dobra (PSD). Contractul de proiectare și execuție a fost semnat la 10 martie 2021, în mandatul lui Alin Nica (atunci PNL), adjudecat, prin licitație publică, de Jda Consult în asociere cu Vast Inkomen și Civ Group. Ordinul de începere al lucrărilor a fost dat la 18 martie 2022. Investiția totală se ridică la aproape 15 milioane de lei, din care 6 milioane din bugetul CJT, restul de la bugetul de stat. În 4 iunie, CJ Timiș anunța finalizarea lucrărilor.

Actualitatea. De bazinul de înot se va ocupa de-acum Direcția de Prestări Servicii a CJ Timiș, a anunțat Alfred Simonis, președintele CJT. Până una-alta, acesta a fost golit de apă.

bazin inot jimbolia (2)

Bazinul, la 4 iunie 2024. Umplut complet cu apă pentru evenimentul în care a fost anunțată finalizarea lucrărilor

„Primăria Jimbolia nu vrea bazinul, are și dreptate. E destul de scumpă întreținerea unui astfel de obiectiv, costă minim 50-60 de mii pe lună și nu pot produce… Pe viitor va trebui să ne gândim atunci când construim astfel de obiective, să le facem eficiente din punct de vedere energetic, astfel încât costul de întreținere să fie foarte mic pentru că altfel vor ajunge să fie într-o stare de degradare și nu are sens să bagi banii în ceva ce nu… L-am dat către Direcția de Prestări Servicii, cea care poate angaja mai ușor personal specializat pe acest domeniu. Bazinul e recepționat, neavând cine să îl operaționalizeze a fost golit. După ce vor prelua obiectivul, cei de la Prestări Servicii vor începe să angajeze personalul necesar, să facă asocieri cu celelalte localități din jur, niște protocoale, astfel încât elevii de la școli, pe un cost modic, să înceapă să folosească acel obiectiv.”, a declarat Alfred Simonis, liderul CJT.

Situat pe strada Contele Csekonics, bazinul de înot de la Jimbolia are o lungime de 25 de metri și cinci culoare de 2,5 metri lățime fiecare. Poate găzdui până la 65 de persoane simultan. Este destinat atât elevilor, cât și altor categorii de utilizatori, pentru antrenament sau recreere. Clădirea, care este acoperită, include vestiare, dușuri, grupuri sanitare și spații administrative, dar și un spațiu pentru aparate de fitness, o sală pentru conferințe și o tribună cu 130 de scaune.

bazin inot jimbolia (3)

Dușuri moderne la bazinul de înot din Jimbolia

bazin inot jimbolia (4)

Vestiarele de la bazinul de înot din Jimbolia

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/