Investigație imagistică în premieră, la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara! Pacientul: un sugar, depistat cu SARS-CoV-2

untitled design set 970x90 px

Specialiștii de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara au realizat o investigație imagistică a plămânilor unui sugar, în vârstă de doar șapte săptămâni. Micuțul a fost diagnosticat cu COVID-19 și a fost internat în unitatea sanitară în urmă cu câteva zile.

Deoarece exista pericolul apariției unor complicații majore, medicii au decis să facă și un control pulmonar. Un medic radiolog a intrat în zona roșie a unității sanitare pentru a efectua o ecografie de torace, o metodă non-iradiantă de evaluare. În cadrul investigației a fost folosit un ecograf portabil.

„Am optat pentru o ecografie de torace pentru a nu iradia bebelușul la o vârstă atât de fragedă. Această metodă ne permite să vedem în timp real ce se întâmplă cu plămânul copiilor, mai ales când suspicionăm la ei procesele de condensare, pneumoniile, una dintre complicațiile infecției cu SARS-CoV-2”, a explicat Diana Manolescu, medic primar radiolog, șeful Secției de Radiologie și Imagistică din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase.

Spitalul Victor Babeș deține trei aparate portabile de acest fel, cu ajutorul cărora se realizează investigații imagistice de înaltă performanță. Acestea se află în dotarea secțiilor de Terapie Intensivă, Pneumologie și Boli Infecțioase.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Este foarte micuț, de aceea am și optat pentru sonda cea mai mică. Din două, trei manevre am evaluat întreg plămânul. A fost vorba de câteva minute și totul este în regulă”, a mai spus Diana Manolescu.

Sugarul, în vârstă de șapte săptămâni, este cel mai mic pacient cu infecție SARS-CoV-2, investigat la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. În acest moment, în unitatea sanitară mai sunt internați doi copii.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/