Instituțiile de învățământ din întreaga țară sunt nevoite să se reinventeze, odată cu măsurile impuse de criza creată de COVID-19.
Profesori și elevi deopotrivă caută metoda ideală prin care pot rămâne în contact, astfel încât activitățile planificate să se poată desfășura în continuare. Una dintre activitățile îndrăgite atât de elevi, cât și de profesori, este „Școala altfel”, un program național al cărui scop este să contribuie la dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socio-emoționale în rândul copiilor.
În intervalul 30 martie – 3 aprilie, elevii clasei a III-a de la Școala Gimnazială Nr. 2 Lugoj, alături de prof. Veronica Icobescu, au arătat că se pot face activități interesante și de acasă, cu ajutorul platformelor online. Copiii au avut un program pe zile, astfel încât fiecare să învețe ceva util în urma experienței.
Luni a fost Ziua Alimentației Sănătoase, iar cei mici au pregătit salată de fructe acasă, marți au discutat despre invenții celebre, fiecare căutând informații despre acestea, urmând apoi un concurs de cultură generală.
Miercuri elevii au făcut o excursie virtuală la Sibiu, iar cu acest prilej, copiii au demonstrat că atunci când există imaginație, orice este posibil.
„Elevii au avut de pregătit un colaj cu Piața Mare din Sibiu, un desen sau o poză cu Piața Mare, pe care trebuiau să lipească o poză cu ei. Mi-au trimis toți poze, apoi am vizionat împreună PowerPoint-uri din care am aflat detalii despre istoria Sibiului și despre obiectivele turistice din acest oraș”, explică prof. Veronica Icobescu.
Joi, cu ajutorul aplicației Zoom, elevii au vizionat împreună Colț Alb și Degețica, exact ca într-un cinema virtual, iar vineri, săptămâna s-a încheiat cu o expoziție virtuală, cu decorațiuni de Paște create chiar de copii.