Elevii Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu” au inaugurat săptămâna aceasta o firmă de exercițiu care să îi ajute să acumuleze experiență pentru o viitoare carieră de succes.
Reprezentând o metodă relativ nouă, dar inovatoare de învățare, ce vizează dezvoltarea aptitudinilor de muncă ale elevilor, în vederea unei mai bune integrări în câmpul muncii și în sistemul economic actual, după finalizarea studiilor, firma de exercițiu a fost primită cu entuziasm de către elevi.
Sub sloganul „Ai grijă de corpul tău, pentru că este singurul loc unde va trebui să trăiești”, elevii clasei a XI-a A, coordonați de prof. Liliana Carebia, au inaugurat la începutul săptămânii firma de exercițiu „S.A. Lavterapy clinic- kinetoterapia, vindecarea prin mișcare”.
„La înființarea firmei de exercițiu ne-am ghidat după zicala «viața e ca mersul pe bicicletă, trebuie să fii în permanentă mișcare pentru a rămâne în echilibru», astfel încât am ales domeniul kinetoterapiei, explicându-le elevilor că alimentația sănătoasă este în strânsă legătură cu mișcarea pentru o viață sănătoasă. Ne bucurăm că beneficiem de sprijinul Cabinetului de Kinetoterapie și Modelare Corporală din Coșteiu, unde elevii pot vedea exact cum funcționează o firmă reală și pot învăța lucruri practice în acest domeniu. Chiar am fost plăcut surprinsă să văd că pun o mulțime de întrebări, despre produsele utilizate, aparatură și tehnică, dar și despre documentele de întocmit. Pe viitor, ne-am dori să facem acțiuni de voluntariat la căminele de bătrâni sau centrele pentru copii din Lugoj”, ne-a declarat prof. Liliana Carebia, coordonatorul proiectului.
Din echipa firmei fac parte liceenii Ionel Miculaiciuc, Lidia Machidon, Claudia Novac, Andreea Matei, Iasmina Pantea, Raul Moise, Sorin Stuleanec, Denisa Chesoi, Sorina Toderescu, David Pop, Milena Elekes, Denis Priala, Alexandra Salapa, Alexandru Brotnei. Tinerii sunt împărțiți pe departamente, respectiv contabilitate, marketing, resurse umane etc, ghidându-se în activitatea lor după un plan de afaceri. De asemenea, în cadrul orelor practice, elevii participă la conferințe și prelegeri pe temă dată, care îi ajută să înțeleagă mecanismul de funcționare al unei firme reale.
În cadrul proiectului care se întinde pe tot parcursul anului școlar, elevii lugojeni sunt motivați să dobândească capacitatea de a lucra în echipă, gândirea interdisciplinară, competențe lingvistice, pentru a fi flexibili în lumea activă și profesională, prin simularea operaţiunilor şi proceselor economice specifice mediului real de afaceri.