Inundațiile adâncesc în criză comunele. Pagube de 1.000.000 lei într-o singură localitate!

Apele care au măturat morile de la Rudăria, din cel mai mare complex mulionologic din Europa, au făcut ravagii și în alte comune cărășene.

Numai la Sasca Montantă, de exemplu, localitate agreată de turiști pentru sporturile extreme, ploile de săptămâna trecută au măturat infrastructura, proaspăt reabilitată în această vară. Banii puțini pe care i-au primit de la centru, dar și numărul mic al locuitorilor fac ca ploile să o adâncească mai mult în datorii.

„Am reparat străzile cu un utilaj închiriat în sezonul estival și am crezut că putem intra liniștiți în iarnă, însă acum trebuie să luăm lucrurile de la capăt. Desigur, așteptăm în comună o comisie specializată care să evalueze pagubele, care să spună cu exactitate care este valoarea lor, dar la prima strigare noi spunem că acestea sunt considerabile”, a declarat Ion Poplicean, edilul-șef al comunei Sasca Montană.

Săptămâna trecută, Guvernul României a aprobat alocarea unor fonduri pentru repararea pagubelor produse de inundații, iar județul Caraș-Severin se afla pe listă. Vizate însă au fost inundațiile din vară.