Inundații în Timiș. Pompierii au intervenit în mai multe localități din județ

Cel puțin 10 situații de urgență au fost soluționate de pompierii timișeni în noaptea de luni spre marți, ca urmare a avertizării tip cod roșu valabilă pentru mai multe localități din județul Timiș. În Lugoj, salvatorii au intervenit la evacuarea apei din beciuri, curți, garaje și de pe străzi.

În urma avertizării meteorologilor de tip cod roșu valabilă pentru 20 de localități din zona central-estică a județului Timiș, oamenii au fost anunțați prin RO-Alert, iar la nivelul ISU Timiș s-a dispus activarea Grupei Operative și creşterea capacității operaționale Nivel IV la Detaşamentul Lugoj.

Din Timișoara au fost trimiși la Lugoj 8 subofițeri cu două autospeciale, două motopompe și patru electropompe. Pompierii au intervenit la evacuarea apei din mai multe curți, subsoluri și garaje și au participat la o acțiune de degajare a carosabilului, după ce un copac a fost doborât de vânt, pe DN 68A. Tot în Lugoj, pompierii au evacuat apa de pe strada C. Coposu, inundată pe o lungime de aproximativ 800 m.

În Timișoara, salvatorii au intervenit pe Calea Buziaşului, acolo unde au acționat pentru refularea apei de pe holul unui bloc de locuințe, aproximativ 10 cm adâncime. Acolo au fost afectate 8 garsoniere de la parterul blocului. Tot în Timișoara au evacuat apa strânsă în două beciuri și o curte și o creangă ruptă care a căzut pe liniile de tramvai pe strada 1 Decembrie.