Întoarcerea la apă. Izvor miraculos la Afrodita Resort & Spa Băile Herculane și noi terapii wellness!

Stațiunea de pe Valea Cernei, mai exact resortul Afrodita, se pregătește să găzduiască a opta ediție a „Conferinței Naționale Întoarcerea la Apă”, eveniment organizat de Asociația Pro Turism Herculane la care vor fi prezenți specialiști de renume mondial în domeniu! Totodată, efectul miraculos al apelor lui Hercules va fi făcut cunoscut din nou în întreaga Europă!

Specialiști din România și din străinătate au confirmat deja prezența în perioada 27-29 martie la Afrodita Resort & Spa pentru sesiunile de discuții, unul din subiecte fiind sistemul geotermal Băile Herculane. Vor fi prezentate cu această ocazie rezultatele hidrologice obținute prin forajul ,,4573 Bis,, din perimetrul Diana, realizat de cel mai mare investitor din stațiune, Bacolux Hotels, grup care deține resorturile Afrodita și Diana. Noua sursă de apă este foarte bogat mineralizată, ajunge la suprafață în mod natural, la o temperatură de 36 – 37 grade Celsius. Efectul apei din acest foraj se înscrie pe lista miracolelor care au făcut renumită stațiunea milenară. Practic, putem vorbi despre o nouă resursă pentru tratament ale afecțiunilor reumatismale, ginecologice, posttraumatice ale aparatului locomotor, neurologice, dermatologice și afecțiuni respiratorii și ORL, așa cum rezultă din analizele fizico – chimice și microbiologice.

Grupul Bacolux, ajuns în Herculane în 2011, a investit mai întâi mult peste zece milioane de euro pentru modernizarea și repunerea în circuitul turistic a Hotelurilor Diana și Afrodita, iar anul trecut a realizat cea mai importantă investiție din ultimele două decenii pentru asigurarea cu apă termală. Dar despre toate acestea va vorbi pe larg în cadrul evenimentului de săptămâna viitoare inginerul geolog Florian Malancu.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Ne bucurăm să fim gazdă pentru atât de mulți oaspeți, al căror interes pentru stațiunea noastră și resursele sale nu poate decât să ne încurajeze. De asemenea, latura internațională pe care o dezvoltă evenimentele noastre de la un an la altul este îmbucurătoare și ne ajută foarte mult, atât la a ne familiariza cu sistemele europene de valorificare a resurselor naturale și noi terapii wellness & spa, cât și cu promovarea stațiunii în plan extern prin specialiștii sosiți din diverse țări la aceste mese rotunde”, a declarat Marinela Badea, președintele Pro Turism Herculane.

Evenimentul este susținut de Ambasadorii Băilor Herculane și este realizat în colaborare cu „despreSpa.ro”, pe lista de speakeri aflându-se mai mulți specialiști precum Natașa Ranitovic, President Cluster Wellness și Europe Spa Expert din Serbia și Mare Kuruson, Vice Chair în Eastern European Initiative, Global Wellness Institute, din Finlanda. La eveniment sunt invitate totodată autoritățile locale si județene, specialiști din domeniul turismului, balneologiei, geologiei, precum și specialiști în wellness și spa.