Interzis în fotoliul de primar, printr-o decizie ANI desființată de instanța supremă!

Declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate, Viorel Ion Cimponeriu a fost obligat să renunțe la candidatura pentru Primăria Berliște! Înalta Curte l-a declarat însă nevinovat! 

Fost viceprimar, actualmente consilier local PSD în comuna cărășeană, Cimponeriu a fost declarat incompatibil în noiembrie 2015. I s-a imputat faptul că, timp de doi ani, a deținut, simultan, funcția de viceprimar și calitatea de reprezentant al Comunei Berliște în Adunarea Generală a Acționarilor SC Ecologica Oravița. A contestat raportul ANI în instanță, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât în final că alesul local nu a încălcat legea. Raportul ANI a fost desființat de instanța supremă, iar Cimponeriu ia din nou în calcul varianta candidaturii sale pentru Primăria Berliște.

„Eu nu am luat bani de acolo, de la acea societate, nu am avut niciun avantaj. Eu am făcut parte din Consiliul de Administrație, a fost decizia primarului, cu Hotărâre de Consiliu Local validată apoi de Prefectură. Eu nu aveam de unde ști că e voie sau nu voie, asta trebuia să mi se spună de către juriștii din Prefectură, de către secretarul comunei. Eu nu am avut nicio vină. Nu am fost decât la o ședință, apoi s-a desființat societatea, s-a băgat în insolvență. Probabil și-au dat seama și judecătorii că nu am avut nicio vină. Eu nu am mai candidat în 2016 pentru primar pentru că exista riscul să fiu suspendat. Vedem ce va fi în 2020, a declarat Cimponeriu pentru expressdebanat.ro.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)