INTERVIU. Marcel Iureș și Serge Celebidachi, cu „Octav” prin Caraș-Severin! [FOTO/VIDEO]

Publicul cărășean a avut ocazia de a se întâlni zilele acestea cu unul dintre actorii pe care cei mai mulți dintre noi l-au văzut doar la televizor. Cine este Marcel Iureș? Maestrul care ne-a spus deschis ce îi face bine: întâlnirea cu publicul.

Filmul românesc „Octav”, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, avându-l pe Marcel Iureș în rolul principal, a avut, zilele aceasta, proiecția de gală în 4 orașe cărășene. Marți a fost rândul locuitorilor din Moldova Nouă și Oravița să primească un autograf și să dea mâna cu unul dintre marii actori ai scenei românești.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157687218667401″]

Printre zecile de poze cu spectatorii care au umplut sala Casei de Cultură din Moldova Nouă și pe cea a cinematografului din Oravița, Marcel Iureș și Serge Ioan Celebidachi au stat de vorbă și cu noi. Deschis.

Actorul Marcel Iureș, care în tinerețe a jucat în piese de teatru pe scenele din Reșița și Caransebeș, pare să fi avut doar surprize plăcute în Caraș-Severin. Acesta s-a arătat fascinat de faptul că încă ne păstrăm pădurile, că primarii din orașele în care l-a dus pe Octav dau semne de implicare și, poate cel mai important, publicul de aici se arată interesat de întâlnirea cu artiștii.

Ce ne-a declarat Serge Ioan Celebidachi despre „Octav”? Vă spunem doar atât: sigur nu este vorba despre biografia tatălui său, așa cum s-a tot vehiculat.

La Moldova Nouă, Marcel Iureș, Serge Ioan Celebidachi și producătoarea Cristina Dobrițoiu au urcat pe scena Casei de Cultură înainte de proiecția filmului, prima după 30 de ani pentru orașul din Clisură. La Oravița, în schimb, echipa s-a prezentat în fața publicului la finalul filmului, așa că aici s-au spus păreri și s-au cerut detalii, pe care cei 3 le-au oferit la fel de deschis cum ne-au oferit și nouă răspunsuri în interviurile de mai sus.

Cert este că această caravană a filmului „Octav” și-a atins scopul: acela de a face cunoștință cu publicul spectator. A dovedit-o un băiețel de doar câțiva anișori care, la ieșirea din cinematograful orăvițean, ne-a spus plin de convingere: „Nenea ăsta e Octav!”.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157687473490460″]