Intervenție de urgență în Parcul Siderurgistului din Reșița pentru asanarea unei bombe!

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Situație de urgență astăzi în Parcul Siderurgistului din Reșița! O echipă pirotehnică a fost solicitată să intervină după ce muncitorii care lucrează în zonă au descoperit o bombă. Și cazul nu este singular!

O bombă cu aruncător de cal. 120 mm a fost găsită astăzi de muncitorii care lucrează pentru reamenajarea Parcului Siderurgistului. Muniția a fost ridicată fără incidente de echipa pirotehnică chemată în ajutor și transportată la depozit pentru a fi distrusă. Cazul nu este singular. Tot în această săptămână, o altă muniție a fost descoperită în aceeași zonă.

„Echipa pirotehnică a inspectoratului nostru a intervenit astăzi în Reșița, în Parcul Siderurgistului, pentru asanarea unei bombe de aruncător de artilerie cal. 120 mm, găsită de muncitorii care efectuau lucrări în zonă. Muniția a fost cercetată, identificată, ridicată și transportată la depozit în vederea distrugerii. Este a doua misiune a pirotehnicienilor în acea zonă, în ultima perioadă. În data de 17.10.2018 s-a găsit un proiectil exploziv cal. 76 mm”, transmite Magdalena Tocmelea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

Potrivit ISU, muncitorii au reacționat corect în ambele cazuri: au întrerupt imediat activitatea, s-au îndepărtat și au apelat 112 pentru a anunța găsirea muniției.

promovare banner maxagro

Pompierii militari ne reamintesc că, în cazul descoperirii munițiilor neexplodate, cetățenii trebuie:

  • să anunțe de urgență prin 112 descoperirea de muniții neexplodate;
  • să nu miște de pe loc munițiile descoperite neexplodate;
  • să respecte regulile și măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea munițiilor neexplodate;
  • să nu dezmembreze sau să predea muniții neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deșeurilor metalice;
  • să nu folosească munițiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;
  • să nu lovească, să taie sau să demonteze munițiile neexplodate;
  • să nu aprindă focul în apropierea munițiilor descoperite neexplodate.
publicitate tmc 640