Intervenția Poliției Locale „a scăpat” un caransebeșean de câteva tone de gunoaie

Poliția Locală Caransebeș a intervenit astăzi la domiciliul unui cetățean de pe Strada Pipirigul Mic, care a adunat atât de multe gunoaie în ultimii ani, încât nu mai avea unde să locuiască. Vecinii, disperați de adevăratul focar de infecție, au sesizat Primăria Caransebeș și Poliția Locală. Într-o singură oră s-a colectat o benă de gunoi, de 6 metri cubi și abia dacă s-a făcut loc la intrarea în casa omului în vârstă de 63 de ani.

„Noi ne confruntăm cu problema asta de 7-8 ani, de când tatăl acestui om a decedat și el s-a cufundat în gunoaie”, ne-a declarat vecina de casă. Cel care a făcut sesizarea a fost un alt vecin, care spune că ce l-a făcut să ia măsuri a fost colonia de șobolani care mișunau nestingheriți pe la casele vecinilor.

„Noi i-am tot spus să facă curățenie și mai nou, ca să nu ne mai audă, mergea la pubelele de gunoi noaptea și trăgea după el un căruț plin de resturi de la electrocasnice, până la haine. Casa lui este ticsită, în pod, în camere, pe coridor, curtea plină de tot ce vrei și ce nu vrei. Nu este posibil să trăiești lângă așa un vecin. Vă dați seama că ne umple pe toți de șobolani și vine vara și nu poți sta de miros”, de-a menționat vecinul Viorel Bugeac.

Șeful Poliției Locale, Florin Bojin, ne-a declarat că cel mai probabil toată acțiunea va dura 2-3 zile până când vor putea angajații de la Salubritate și Poliția Locală să colecteze toate deșeurile. Gunoaiele vor fi depozitate la deponeul provizoriu, vor fi selectate și mai apoi transportate la deponeul de la Drobeta-Turnu Severin, cu care Transal Urbis are contract.

„Astfel de situații nu sunt de dorit, am mai avut un astfel de caz cu doi ani în urmă, îi felicit pe vecini pentru spiritul civic, noi la rândul nostru am transmis informația Poliției Locale care iată curăță locul alături de Transal Urbis. Acest om are, din ce am înțeles, probleme psihice. Nu sunt de dorit aceste situații, sunt focare de infecție pentru întreaga zonă și lucrurile trebuie rezolvate”, a declarat primarul Felix Borcean.

Edilul a mai transmis caransebeșenilor că este nevoie de implicarea lor și trebuie să sesizeze neregulile mai ales pe linie de curățenie în municipiul de pe Timiș și Sebeș.