Internet wireless gratuit în mai multe zone ale Caransebeșului

Caransebeșul se numără printre municipiile care beneficiază de internet public gratuit, în baza unui proiect cu finanțare europeană pentru instalarea de puncte de acces.

În 2018 au fost alocate 42 de milioane euro pentru toate cele 2.800 de municipalități din întreaga Uniune Europeană, care beneficiază de finanțare. Din aceste zile, la Caransebeș sunt mai multe zone publice în care cei interesați se pot conecta la internet prin rețea wireless. Este vorba de Gara CFR, Pipirig, Țiglărie, Balta Sărată, Parcul Dragalina, Parcul Teiuș, Piața Gugulanilor, Piațetă Primărie, Zona Mall, Biblioteca „Mihail Halici” și Spitalul Municipal.

Proiectul WiFi4EU înseamnă internet gratuit. Am vrut să le face o bucurie în special tinerilor în apropierea sărbătorilor. Va fi acces gratuit la internet de mare viteză printr-un proiect pe care l-am accesat. Accesarea e foarte simplă, se selectează din lista rețelelor WI-FI disponibile pe cea cu numele WiFi4EU”, a precizat primarul Felix Borcean.

Costurile pentru întreținerea rețelei vor fi acoperite de localități. Rețele finanțate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate și nu vor colecta date cu caracter personal. Până în 2020, în total vor fi alocate 120 de milioane de euro din bugetul UE pentru aproximativ 8.000 de localități din toate statele membre. Inițiativa WiFi4EU se înscrie în contextul unei revizuiri ambițioase în contextul normelor în telecomunicații, care include noi măsuri menite să răspundă nevoilor crescânde în materie de conectivitate ale europenilor și să stimuleze competitivitatea Europei.