Interlopi cu protecție?! Rumburak din Berzasca, încătușat după o serie întreagă de violențe. În București!

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara
po 1000x100px (3)
publicitate si promovare in ziar
banner publicitar
1000x100 resita 02
promovare online Timisoara Casa Auto

Clisura Dunării se dovedește încă o dată a fi un adevărat izvor de „cadre” pentru lumea interlopă din vestul țării și chiar din întreaga Românie. 

Un alt interlop, originar din Berzasca, și care și-a început activitatea la Moldova Nouă ține zilele astea capul de afiș buletinelor de știri naționale: polițiștii l-au reținut sâmbătă pe Travis Pleșan, zis și Rumburak, un bărbat în vârstă de 43 de ani, acuzat de tâlhărie calificată, care ar fi pătruns în locuința unui bărbat și ar fi furat o sumă de bani și un câine de rasă. Asta după ce i-a amenințat pe proprietari cu un cuțit. Suspectul a fost găsit în județul Dolj și adus în capitală.

„Cercetările au fost declanșate în data de 10 aprilie, când în jurul orei 4.30, polițiștii Secției 14 au fost sesizați de către un bărbat, cu privire la faptul că, în timp ce se afla la domiciliul din Sectorul 4, un bărbat necunoscut a pătruns în apartament și, sub amenințarea cuțitului, l-a deposedat pe el și prietena sa, de o sumă de bani și de un câine de rasă. În urma investigațiilor, a fost identificat un bărbat de 43 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracțională (atât în țară, cât și în străinătate), bănuit de săvârșirea faptei reclamate. La data de 13.04.2018, în jurul orei 21, polițiștii l-au depistat pe bărbat în trafic, pe raza județului Dolj, acesta fiind condus la sediul Secției 14 pentru audieri”, au precizat reprezentanții Poliției Capitalei. Verificările sunt continuate de către polițiștii de la Secția 14, sub supravegherea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată. De asemenea, suspectul se află în stare de arest preventiv în urma sentinței date pe 14 aprilie de către Judecătoria Sectorului 4.

Pleșan nu este, însă, la prima întâlnire cu legea penală, ba chiar se pare că a fost tratat cu o blândețe suspectă de polițiștii și judecătorii ce i-au analizat faptele. Personaj cunoscut în lumea interlopă din Timișoara, Rumburak apare și în cazul spărgătorilor de lux din vestul țării instrumentat de DIICOT. N-at fost reținut la acea vreme pentru că, la data efectuării percheziților, Rumburak ar fi fost anunțat chiar de către un polițist și ar fi fugit.

1000x200 dacus 02
1000x100 resita 02
publicitate ziar expresb 1000x100
publicitate ziar expresb 1000x100
publicitate tmc 640
promovare banner maxagro
1000x200 dacus 02

Pe 2 aprilie 2014 acesta a fost condamnat la un an și o lună de închisoare după ce a ultragiat un polițist. Asta, deși era deja un infractor socotit periculos, iar limita maximă de închisoare pentru ultraj e de 6 ani, scrie Impact Press. Parchetul nu a făcut recurs la sentința de fond, deși ea era foarte blândă. Liberat condiționat din detenție, în iunie 2015 interlopul este implicat într-o răfuială la magazinul Bega din Timișoara. Nici de această dată organele judiciare nu observă că Pleșan a încălcat condițiile liberării condiționate, astfel că a rămas liber. După un periplu pe-afară, a revenit în noiembrie 2017 în țară. A fost reținut, apoi plasat în arest la domiciliu în dosarul spărgătorilor de lux din vestul țării, dar judecătorii anulează măsura preventivă și este pus, din nou, în libertate.

Toată expunerea de fapte vine parcă să confirme că pe Clisura Dunării și în Valea Carașului este o puternică activitate infracționalî și că lumea interlopă are conexiuni clare atât cu organele judiciare, cât și cu diverși magistrați, ceea ce face ca activitatea desfășurată de Ministerul Public în aceste zone să fie tot mai greu de realizat, iar presiunea pusă de lumea interlopă să fie tot mai greu de suportat.

Sursa foto: Facebook

publicitate si promovare online banner maxagro
publicitate tmc 640
publicitate Timisoara banner maxagro
1000 x 100 gif logiscool
publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px