Interes pentru posturile scoase la concurs la Spitalul Judeţean. Câte 3 şi 4 candidaţi pe loc!

Doar două din cele peste 30 de posturi scoase la concurs, la finalul lunii octombrie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, au rămas neocupate, reuşindu-se, astfel, completarea organigramei la secţiile Urologie şi Chirurgie, care se confruntau cu cele mai mari probleme de personal.

„Procedura de ocupare a posturilor este destul de lungă şi am preferat să scoatem la concurs, mai întâi, posturile secţiilor unde erau mai puţini asistenţi, îngrijitori sau infirmieri. Una dintre aceste secţii a fost Urologia, unde s-au scos zece posturi la concurs, la care s-au înscris circa 40 de persoane. Aici a rămas un singur post neocupat, de îngrijitor. Ulterior, s-au scos posturi pentru Secţia Chirurgie, unde au fost 66 de candidaţi. Şi aici a rămas un post neocupat, de asistent principal. Acest post trebuie ocupat de un asistent cu vechime în muncă şi cu grade în asistenţa medicală, ceea ce e mai greu de găsit”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, dr. Dumitru Secăşan.

Numai la Secţia Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa au fost scoase la concurs 22 de posturi, dintre care majoritatea pentru asistenţi, dar şi pentru infirmieri, îngrijitori sau brancardieri. Cu excepţia celor două posturi, toate celelalte au fost ocupate, însă, până când cei care au luat concursul se vor forma, va mai trece un timp. La Chirurgie au fost astfel, în medie, aproape 3 candidaţi pe loc, pe când la Urologie, 4!

„Eu cred că este un mare câştig, ocuparea posturilor, cel puţin numeric. Aceşti oameni sunt, totuşi, la începutul lor în sfera medicală, fapt pentru care trebuie să îi învăţăm să devină profesionişti în ceea ce fac. În sala de operaţie, de exemplu, un asistent are nevoie de cel puţin doi ani pentru a învăţa ce manevre trebuie să facă pentru a ajuta chirurgul, să instrumenteze corect, să folosească materialele sanitare judicios, fără pierderi, să cunoască aparatura şi tehnica la nivelul pe care îl pretindem noi”, a afirmat dr. Romeo Dumitrescu, medic chirurg la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Drept urmare, cei care au fost angajaţi pentru sala de operaţii vor sta primele şase luni pe margine, timp în care vor fi instruiţi în această meserie, a precizat Romeo Dumitrescu.

În prezent, Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa are aproximativ 1.100 angajaţi.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/