(E) Tiberiu Mănescu: „De ce trebuie gândit altfel în Caraş-Severin”

Voi puncta doar câteva aspecte, deoarece pentru imensul număr de neîmpliniri locale ar fi nevoie de un timp ce ar depăşi spaţiile alocate în media. Tocmai de aceea, voi proceda şi la vizite pe raza judeţului, pentru a stabili împreună cu cetăţenii cauzele dezastrului şi pentru a le propune soluţii. Plec în demersul meu prin a stabili că parlamentarul este obligat, prin Constituţie, să elaboreze şi să adopte legi ce duc la prosperitatea întregului teritoriu al României. Nicidecum un lobby al acestuia (ce de multe ori frizează penalul) pe lângă miniştrii şi secretarii de stat colegi de partid, pentru a mai arunca nişte mărunţiş în colegiul în care a fost ales. Tocmai prin adoptarea de legi în interesul cetăţeanului voi putea sprijini programe economice, administrative ce pot duce la dezvoltare naţională şi, implicit locală.

Până acum, parlamentarii noştri nu au făcut decât să participe la clasarea Caraş-Severinului pe penultimul loc în marea majoritate a domeniilor de activitate, inclusiv cea parlamentară. Am asistat şi asistăm la distrugerea patrimoniului economic, lipsa oricărei perspective de dezvoltare economică, o infrastructură de ev mediu. Spitale desfiinţate, cultura şi sportul mai supravieţuiesc doar datorită unor pasionaţi şi nicidecum urmare a integrării într-un plan naţional ce ar fi trebuit adoptat de Parlament. Grav este că acestea duc la o emigrare masivă, în special a tineretului. Exagerând puţin, mai mulţi cetăţeni din Caraş-Severin lucrează în Occident decât acasă. De ce? Lipsa oricăror politici adoptate de mediul politic pentru respectarea Constituţiei, care prevede inclusiv obligaţia statului de a asigura un trai decent populaţiei României.

Fondurile europene au fost considerate o gură de aer pentru dezvoltare. Dar, dacă nu au fost furate de oamenii politici sau numiţi politic, cele mai multe au fost cheltuite fără cap. Zeci de „puncte de informare turistică”, în zone fără niciun obiectiv de acest gen. Lucrări de reabilitare apă canal îngropate în pământ, aşteptând o minune să fie date în folosinţă. O investiţie fără rost şi cu probleme la Universitate, reabilitarea căminului de studenţi fiind pasibilă de returnarea fondurilor etc. De menţionat că în acest caz s-au cheltuit milioane de euro fără rost pentru mărirea capacităţii acestuia, în timp ce numărul studenţilor este în scădere dramatică.

Este clar că trebuie să gândim altfel şi vă chem să fiţi lângă mine. Numai gândind altfel ne putem schimba soarta.

Tiberiu Manescu campanie

Comandat de: Candidat independent la Camera Deputatilor Manescu Tiberiu
Realizat de: SC CREATIVE MEDIA PUBLICITY
Cod unic identificare: 14160011