Întâlniri internaționale pentru integrarea refugiaților. Delegații din 5 țări, prezente la Reșița

stiri Timisoara Cuib de vise 1000x100

Reprezentanții țărilor implicate în proiectul „Understanding Europe” au fost recent la Reșița pentru cea de-a patra întâlnire transnațională. Au mai rămas 5 luni până la finalizarea proiectului dedicat integrării refugiaților.

A patra întâlnire din cadrul proiectului „Understanding Europe” a fost organizată la Reșița de Asociația Nevo Parudimos în perioada 2 – 5 noiembrie. La sediul Casei Corpului Didactic, partenerii din Germania, Austria, Polonia, România, Bulgaria și Belgia au pus la cale conceperea capitolelor 3 și 4 din manualul dedicat integrării refugiaților, referitoare la instituțiile Uniunii Europene și la istoria UE. Totodată, s-a discutat despre evenimentul de diseminare care va avea loc la Bruxelles, în data de 1 martie 2018.

„O altă temă discutată a fost legată de analizarea activităților implementate cu ajutorul AIDRom din Timișoara, la care au participat Flavius Ilioni-Loga și Simona Ilioni-Loga, experți integrare solicitanți de azil și refugiați, aceștia aplicând o metodă din manualul „Understanding Romania” (world cafe). Prezentarea metodei utilizate a avut un impact foarte mare, iar partenerii au fost mulțumiți de rezultatele obținute prin aplicarea unei metode noi de predare a limbii naționale”, anunță reprezentanții Asociației Nevo Parudimos pe site-ul oficial.

În agenda întâlnirii a fost inclusă și o vizită la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, acolo unde au fost prezentate bursele pentru studenții basarabeni și sârbi, precum și departamentul Erasmus+. Reprezentanții celor 5 țări străine și-au exprimat dorința de a afla cât mai multe despre instituția cărășeană de învățământ superior.

 Stiri angajari Timisoara STPT job 1000x200

Următorul pas al acestui proiect este finalizarea celor 4 capitole și traducerea manualului „Understanding Europe”, conferința de diseminare organizată în data de 1 martie 2018, la Bruxelles și ultima întâlnire de lucru organizată în perioada 2-3 martie 2018, la Bruxelles.

CITEȘTE ȘI: Proiect strategic pentru integrarea refugiaților

Stiri Timisoara Muzeul TM Stiri Timisoara
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/