Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, o binecuvântare

Cei aproximativ 500 de tineri care au participat zilele acestea la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte au luat parte la hramul tradițional al Catedralei Ortodoxe din Caransebeș, care, pe lângă „Învierea Domnului”, a primit ca ocrotitor pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, aceasta fiind ultima acțiune din cadrul evenimentelor din acest an.

Pentru ei, participarea la Sfânta Liturghie Arhierească a reprezentat momentul cel mai important din această întâlnire, care a cuprins timp de trei zile diverse activități cultural-spirituale, mulți dintre ei împărtășindu-se cu Sfintele Taine în această zi de hram. „A fost o adevărată binecuvântare și un prilej de bucurie pentru noi deoarece am putut să ne bucurăm împreună de tinerețea trăită în Hristos și cu Hristos, o tinerețe liberă și frumoasă”, au spus tinerii.

„Ne-am bucurat anul acesta la hramul Catedralei Episcopale de acești tineri frumoși și inimoși veniți din toate colțurile Banatului de Munte, dar și din alte 5 eparhii partenere, cu care noi desfășurăm proiecte frumoase, mai ales în privința misiunii și activităților cu tinerii. Am văzut aici solidaritate, frățietate și dragoste ce trebuie să ne caracterizeze pe noi creștinii ortodocși, tinerii de toate vârstele” – Episcopul Lucian


În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a hirotonit preot pe diaconul Trandafir Cosmin Brebu pe seama parohiei „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Caransebeș. De asemenea, a oficiat și o slujbă de pomenire pentru Patriarhul Miron Cristea și Regele Ferdinand I. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Episcopale, dirijat de părintele profesor Gheorghe Tistu.

Sursă foto: Episcopia Caransebeș