Întâlnire online! Bugetul local va fi din nou rectificat, mulțumită ajutoarelor primite de spital

Consiliul Local al Municipiului Lugoj se va întruni astăzi, de la ora 14.00, într-o nouă ședință extraordinară, care se va desfășura la fel ca ultimele două: online.

Pe ordinea de zi se află un singur proiect de hotărâre, care prevede rectificarea bugetului local al municipiului Lugoj pe anul 2020, proiect propus de către primarul Francisc Boldea.

Rectificarea bugetului local va cuprinde mai multe poziții, două dintre acestea fiind din nou legate de Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei”, care a primit două importante finanțări externe, una de 150.000 de lei de la Consiliul Județean Timiș și alta de aproape 5 milioane de lei de la Guvernul României. Dacă în situația banilor de la CJT lucrurile sunt mai simple, consiliul local doar aprobând suma, în ceea ce privește infuzia guvernamentală de capital lucrurile sunt mai complicate. Asta pentru că aleșii locali sunt nevoiți să contribuie din bugetul orașului cu minim 10% din sumă, ceea ce înseamnă aproximativ 500.000 lei. Bani pe care Boldea se pare că nu mai dorește să îi vireze spitalului și propune ca suma să fie redistribuită dintr-o rectificare anterioară, prin care a alocat două milioane lei instituției medicale.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Altă sumă ce va intra ca discuție în rectificarea bugetului local este cea de circa 130.000 de lei pentru cumpărarea unor dispozitive de comunicații inteligente la unele școli din municipiu și a trei termoscanere. Acestea vor fi amplasate la intrările în Primăria Lugoj, piața agroalimentară Timișul și Serviciul Public Comunitar Local pentru Evidența Persoanelor.

Sursă foto: Arhivă

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/