Întâlnire cu oficialii de la Minister

Președintele Comisiei de apărare, Ion Mocioalcă, și oficialii Ministerului Afacerilor Interne s-au întâlnit în această săptămână, pentru a purta discuții legate de o colaborare mai bună. 

Întâlnirea oficială a avut loc marți, 24 septembrie, și a fost un bun prilej de discuție atât pentru Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, cât și pentru reprezentanții din conducerea Ministerului Afacerilor Interne.

Discuțiile purtate cu această ocazie au reunit 15 deputați reprezentanți ai Comisiei, în frunte cu președintele acesteia, Ion Mocioalcă. Din partea Ministerului Afacerilor Interne a participat o echipă condusă de ministrul Radu Stroe, însoțit de șefi de arme, precum și de alți factori de decizie din cadrul Aparatului central.

Această întâlnire a avut ca scop abordarea diferitor teme ce vizează prioritățile legislative ale ministerului cu privire la sesiunea parlamentară septembrie-decembrie a acestui an. De asemenea, s-au purtat discuții cu privire la rectificarea bugetară și fundamentarea proiectului de buget pentru anul 2014.

În cadrul întrevederii nu au fost lăsate deoparte nici încercările de a găsi cele mai optime soluții pentru o cât mai bună colaborare între membrii Comisiei și reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.

Cu ocazia întâlnirii de marți, Ion Mocioalcă a transmis, în numele Comisiei pe care o reprezintă, un mesaj de condoleanțe la încetarea din viață a celor doi militari români, în timpul unei misiuni în Afganistan.