Instrumentul zeilor, bucuria pământenilor… din Bocşa

Cel de-al VII-lea concert din seria „Buna Vestire – Muzica Zeilor, Bucuria Pământenilor” va avea loc în 24 martie 2018, începând cu ora 16, în sala de spectacole a Casei Orășenești de Cultură din Bocșa. Protagonistă este cunoscuta harpistă Rozalia Pataki.

Harpa, unul din cele mai vechi instrumente muzicale (printre primele reprezentări ale ei se regăsește cea descoperită în Egipt în anul 4000 î.Hr.!), denumită pe drept „instrumentul zeilor”, este la ea „acasă” la Bocșa, iar acest fapt ne onorează și ne obligă în același timp, scrie într-un comunicat de presă Ioan Liuţ, şef Serviciu Casa Orășenească de Cultură din Bocșa.

„Și pentru că unul din proiectele culturale ale administrației publice locale actuale este cel denumit «Bocșeni pentru Bocșa» iată că am reușit o îngemănare a muzicii cu poezia, într-un adevărat regal, invitându-l alături de noi pe actorul Dan Mirea, un alt bocșean de «fală», întregind astfel «cununia» muzicii cu poezia!“, anunţă Ioan Liuţ, cu referire la evenimentul cultural din 24 martie, la care intrarea este liberă.