Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara cumpără cinci aparate medicale moderne cu bani europeni

Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara intenționează să cumpere cinci echipamente medicale moderne, cu bani europeni, cu ajutorul cărora să depisteze mai ușor afecțiuni ale inimii.

Anumite afecțiuni ale inimii vor fi depistate mai ușor la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara. Unitatea medicală, singura de acest gen din vestul țării, a lansat recent o licitație publică privind achiziția a cinci echipamente moderne.

Aparatele vor fi cumpărate în cadrul unui proiect european intitulat „Totul pentru inima ta”, care are o valoare de 96 de milioane de lei. Proiectul este derulat de Institutul Național de Sănătate Publică în parteneriat cu alte șase instituții din România, printre care și Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara.

Astfel, unitatea medicală timișoreană intenționează să cumpere în cadrul proiectului, cu peste 150.000 de euro, următoarele echipamente: un ecograf, un aparat de măsurare indice gleznă-braț, un cântar cu taliometru, un tensiometru și un EKG.

În ceea ce privește proiectul european în cadrul căruia echipamentele medicale vor fi cumpărate, acesta are ca obiectiv organizarea unui program de screening pentru identificarea pacienților cu factori de risc cardiovascular. Proiectule este implementat din vara anului trecut și va fi finalizat până la sfârșitul anului 2023.