Instanța a pedepsit încă un derapaj al președintelui Dunca! Afirmații defăimătoare şi calomnioase!

dunca proces

Limbajul folosit de Romeo Dunca în spațiul public a fost sancționat din nou de Judecătoria Reșița! Șeful Consiliului Județean pierde un proces după altul!

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, fostul consilier județean Flavius Nedelcea, a câștigat în primă instanță procesul pe care i l-a deschis șefului județului după ce a fost jignit grosolan de acesta chiar în sala de plen, în fața aleșilor județeni, funcționarilor din Consiliul Județean, dar și în fața camerelor de filmat care au transmis live pentru opinia publică. Judecătoria Reșița a admis în parte acțiunea în răspundere delictuală formulată de Nedelcea și l-a obligat pe pârâtul Romeo Dunca Romeo la achitarea unei sume de bani însemnând „despăgubiri pentru prejudiciul moral cauzat urmare a încălcării drepturilor nepatrimoniale aparținând reclamantului, constând în onoare, demnitate și reputație, prin formularea de afirmații defăimătoare şi calomnioase”. Președintele Dunca are dreptul să formuleze apel.

„Romeo Dunca a spus unele lucruri fără vreun suport chiar și în sala de judecată, unde a afirmat că eu aș fi spus despre dumnealui că este neam de manivelă. Nu am zis așa ceva. Nu l-am jignit! Acel limbaj pe care dumnealui îl folosește nu doar cu mine nu face cinste nimănui, cu atât mai puțin unui președinte de Consiliu Județean. Aduce în permanență jigniri, acuză nefondat, cred că este prea mult și tocmai din acest motiv am și deschis acest proces împotriva sa. Nu am urmărit să obțin despăgubiri în bani, ci să sancționez un astfel de comportament, pe care nu l-am mai întâlnit la alți politicieni, deși rivalități sunt multe. Romeo Dunca a dus foarte jos cea mai importantă instituție din județ, Consiliul Județean Caraș-Severin a decăzut foarte mult, nu numai din punct de vedere al credibilității,  ci și imagine!”, a comentat Flavius Nedelcea pentru expressdebanat.ro.

Romeo Dunca a mai pierdut deja, în diferite faze procesuale, alte patru astfel de litigii în instanță, cu Ionuț Popovici.