Fără întreruperi electrice la Brebu Nou!

Chiar dacă nu se pot bucura încă de cele trei pârtii amenajate recent în locul natal, localnicii satelor Brebu Nou – Gărâna beneficiază de finalizarea unui alt proiect după care au suspinat luni întregi.   

Cu ajutorul Grupului CEZ în România, cetăţenii din zona montană vor avea de acum încolo curent electric fără întreruperi. TMK Hydroenergy Power, parte a grupului ceh, a mai „bifat” o reuşită în proiectul de retehnologizare început în vara anului trecut. De altfel, reprezentanţii companiei nu s-au uitat la bani şi au realizat, pe lângă modernizarea sistemului hidroenergetic de pe Bârzava Superioară, şi racordarea directă la Sistemul Energetic Naţional a satelor Brebu Nou şi Gărâna. Şi, dacă tot s-a putut, nu au uitat nici de alimentarea de rezervă pentru zona Văliug – Muntele Semenic.

primar brebu nou

Deşi este dezamăgită de întreruperile de curent realizate în ultima perioadă, conducerea Primăriei Brebu Nou apreciază faptul că problemele de acest gen vor fi soluţionate în zonă, în condiţiile în care totul să fie real. „De când mi-am început mandatul sunt la curent cu aceste neplăceri, am urmărit problema şi mi-am dorit să se rezolve. Am avut multe întreruperi de curent de le-am pierdut firul. Aşteptăm să vedem dacă vom mai avea totuşi deranjamente de acum încolo, cu toate că cei de la CEZ ne-au spus că timpul va dovedi că totul s-a remediat. În orice caz, salutăm această iniţiativă, suntem foarte fericiţi şi mulţumiţi, pentru că înainte era foarte trist. În vârf de munte oamenii rămâneau fără curent şi se speriau că li se strica ba frigiderul, ba televizorul sau alte lucruri”, a declarat Iosif Gabriel Bordea, primarul comunei Brebu Nou.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Proiectul de retehnologizare a fost finalizat conform graficului, racordarea satelor fiind unul dintre avantajele majore pentru comunitate, aduse de retehnologizare. În perioada septembrie – decembrie 2013 au fost derulate teste asupra noilor instalaţii, rezultatele acestora relevând atingerea parametrilor proiectaţi”, a precizat Angelica Barbu, din cadrul departamentului Relaţii Publice al Grupului CEZ în România.

În urma punerii în funcţiune a noilor echipamente, reprezentanţii companiei se aşteaptă la un randament crescut al producţiei de energie hidro (cu aproximativ 20%), dar şi la un nivel îmbunătăţit de protecţie a mediului.

publicitate si promovare online banner maxagro