Timișorenii, invitați să privească orașul. Evenimentul, propus de Bienala de Arhitectură Beta 2020

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

BETA2020 inaugurează o instalație cu renume la Timișoara. „Privește Orașul” își propune să conecteze oamenii cu spațiul public, în contextul pandemiei de COVID-19.

Evenimentul se va desfășura în mediul online printr-un concurs de fotografie și va fi promovat cu ajutorul unui nou personaj-mesager care se alătură celorlalte cinci personaje apărute în campania Privește Orașul 2019. Concursul de fotografie are ca temă orașul pe timp de pandemie, așa cum este el văzut de către cetățeni. Mai multe detalii se pot găsi pe privesteorasul.com. Proiectul Privește Orașul a apărut în 2015, în cadrul Anualei Timișorene de Arhitectură, cu intenția de a stârni interesul cetățenilor față de orașul lor și față de spațiul public. În 2016 Privește Orașul a fost parte din dosarul cu care Timișoara a candidat pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Anul trecut campania Privește Orașul s-a bazat pe un concept nou – personificarea mai multor spații publice din Timișoara, cu scopul de a face oamenii să constate că locurile unui oraș sunt asemenea oamenilor – au defecte, calități, temeri, un trecut și un viitor, iar din acest fapt oamenii trebuie să își manifeste grija și să contribuie la atmosfera locului. Mai multe detalii despre evenimentul din acest an se găsesc aici. În cadrul evenimentului va avea loc și spectacolul Ursul păcălit de vulpe.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Privește Orașul” va avea loc duminică, de la ora 13.00, în Piața Mocioni din Timișoara.

Bienala de arhitectură Beta 2020 are loc în perioada 25 septembrie-25 octombrie, la Timișoara. Evenimentul cuprinde 30 de evenimente, dedicate atât copiilor, cât și adulților, care să-i ajute să înțeleagă importanța arhitecturală a propriului oraș. Se organizează expoziții, tururi arhitecturale, ateliere, seri de film și conferințe care să ajute la formarea unor perspective de viitor în ceea ce înseamnă construcții durabile și generatoare de lucruri bune, precum și formarea unei educații prin care oamenii să nu încurajeze dezvoltarea în forță. Programul integral al evenimentelor poate fi găsit aici.


versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/