Inspectorul școlar general din Timiș: „Din perspectiva educației, copiii vor suferi modificări de comportament”

explo 1000x200

Marin Popescu, inspector școlar general al județului Timiș, este de părere că statul la calculator va avea un efect negativ asupra elevilor din punct de vedere psihologic. Pe lângă faptul că lecțiile se desfășoară online, tinerii sunt tentați să se joace pe calculator sau pe tabletă după orele de curs.

Popescu susține că problema se va reflecta în comportatul elevilor, dar în același timp a explicat că la baza soluției stă implicarea psihologilor și a consilierilor școlari.

„Avem o prioritate pentru săptămânile care urmează. Vrem ca intervenția psihologilor și a consilierilor școlari să fie una eficientă pentru că nu gestionăm foarte bine emoțiile și instrumentele prin care am putea să diminuăm temerile profesorilor, părinților și elevilor. Perspectiva aceasta de a sta atât de mult în fața ecranelor pentru orele online, dublată de continuarea pe calculator a altor activități de gaming, cu siguranță va influența comportamentele. Nu-i încurajăm destul din punct de vedere emoțional și este dificil. Copiii sunt acasă, în siguranță, dar din perspectiva educației vor suferi modificări de comportament.”, a declarat Marin Popescu, inspectorul școlar general.

În Timiș, aproape 70.000 de elevi învață online, dintr-un total de 97.000.

banner 970 x 250