Inspectoratul Școlar Timiș, nemulțumit de rezultatele elevilor de la Evaluarea Națională

Inspectoratul Școlar Timiș nu este mulțumit de rezultatele avute de absolvenții clasei a VIII-a la Evaluarea Națională, „promovabilitatea” fiind de 77,8%. Instituția și-a propus ca în doi ani acest procent să treacă de 80%.

Aproape 78% dintre elevii din județul Timiș care s-au prezentat la Evaluarea Națională au reușit să obțină medii peste 5. Acest lucru nu este îmbucurător pentru conducerea Inspectoratului Școlar Timiș, care vrea ca acest procent să urce în următorii doi ani.

După afișarea rezultatelor de la nivel național, Timișul se află puțin peste medie la Evaluarea Națională. Nu este un fapt îmbucurător pentru instituția pe care o reprezint, pentru că mi-aș dori foarte mult să fim cu mult mai mult peste medie. Suntem cu un procent peste media la nivel național. Ținta noastră este ca în următorii doi ani să trecem de 80%.”, a declarat Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

leader board 728 x 90 px

Totuși, Marin Popescu a precizat că anul școlar care s-a finalizat nu a fost unul ușor, din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că majoritatea orelor s-au desfășurat online.

Am avut un an greu, eu zic că rezultatele sunt efortul comun al elevilor, al profesorilor și al părinților și aș vrea să le mulțumesc. Suntem pe locul trei la nivel național ca număr de medii de 10. Este un lucru bun pentru sistem și ca imagine a ceea ce înseamnă educația din județul Timiș.”, a adăugat inspectorul școlar general al județului Timiș.

Pe de altă parte, Marin Popescu consideră faptul că 851 de elevi, adică 22,2% dintre candidații prezenți la Evaluarea Națională, au obținut medii sub cinci ca fiind un „eșec” pentru școlile în care au învățat.

Aș zice că este un număr mare și o să vedem și cauzele. Putem spune că pentru unitățile de învățământ din care provin avem de a face cu un eșec. Adică au trecut opt ani de zile pentru acești copii și pentru școlile de care au aparținut în care rezultatele au reflectat munca profesorilor din acele unități. Ne dorim ca acești 851 de elevi să-și găsească rostul în viață, nu vrem să-i pierdem, ci să le oferim șansa să finalizeze studiile și să fie pregătiți pentru viață, pentru o meserie la finalul liceului.”, a explicat inspectorul școlar general al județului Timiș.

În acest moment, sunt analizate contestațiile depuse de elevii nemulțumiți de notele primite la Evaluarea Națională, urmând ca rezultatele finale să fie făcute publice în data de 4 iulie.