Primele schimbări după ce PNL a preluat guvernarea se fac simțite în Caraș-Severin. Nu prin demiteri, așa cum s-a procedat după ce PSD și-a schimbat conducerea în județ, ci prin demisii. Printre primele instituții rămase fără conducere se numără Inspectoratul Școlar Județean.
Marius Cornici, cel care a ținut frâiele Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin timp de 9 luni, anunță că a făcut astăzi un pas în spate. Recunoaște că această debarcare vine la zile bune de la învestirea noului Guvern, însă, spune Cornici, nu a vrut să paralizeze activitatea educațională din județ. Nu a explicat și în ce sens putea să o paralizeze, atât timp cât nu era programat niciun examen important în perioada respectivă. Dar spune despre el că este un om responsabil.
„Sunt un om responsabil, o persoană echilibrată, iar demisia mea vine tocmai în această notă. Inspectorul Școlar General este reprezentantul Ministerului Educației în județ, este cel care aplică politicile educaționale la nivel județean. Ca și orientare politică sunt un om de stânga, un social-democrat care gândește și crede că în mijlocul preocupărilor și politicilor noastre trebuie să fie omul. De aceea, mi se pare firesc, odată cu schimbarea Guvernului, să îmi depun demisia din acestă funcție și să las în fruntea ISJ CS o persoană care rezonează cu noua coloratură guvernamentală. Este adevărat că gestul meu putea să survină un pic mai devreme, dar am vrut să dau dovadă de responsabilitate și profesionalism și cumva să nu paralizăm activitatea educațională din județ”, ne-a transmis Marius Cornici.
Printre cele mai importante realizări din perioada mandatului, fostul șef al ISJ subliniază, în general, activități firești: organizarea examenelor obișnuite, a olimpiadelor și „începerea, în condiții optime, a noului an școlar”! Pe lângă aceste succese, Cornici a adăugat și creșterea procentajului de promovare, departe însă de a fi unul onorabil.
Care au fost principalele probleme cu care s-a confruntat? „Tendința de scădere vizibilă a populației școlare la nivelul județului sau lupta pe care o duc școlile pentru reducerea și împotriva abandonului școlar, în creștere la nivel național, dealtfel. Pentru reducerea abandonului și/sau întoarcerea elevilor pe băncile școlilor trebuie gândite punctual strategii în regim de urgență. De aceea, am pus deja bazele unor proiecte cu finanțare europeană, cu o atragere consistentă de fonduri care se vor derula în perioada următoare și care, sperăm, va aduce o schimbare în acest sens”, susține Marius Cornici.
Fostul inspector școlar general le-a mulțumit colegilor, directorilor din școlile cărășene și bineînțeles deputatului Luminița Jivan, care i-a asigurat fotoliul confortabil. Marius Cornici revine pe postul de profesor de istorie la Colegiul Economic al Banatului Montan.