Inspecție pe DJ Văliug-Slatina Timiș

Autoritățile județene se pregătesc să plece pe teren în această dimineață, ca să verifice stadiul lucrărilor la Drumul Județean Văliug-Slatina Timiș. Asta mai ales pentru că ploaia de acum două săptămâni a afectat șoseaua pe o porțiune de 300 de metri.

UPDATE, ora 12.45

Preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, însoţit de cei doi vicepreşedinţi şi de directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Caraş-Severin, inspectează de mai bine de două ore stadiul lucrărilor ce leagă Slatina Timiş de Văliug. Potrivit constructorului, lucrarea e gata în proporţie de 60-70 la sută, însă o problemă deosebit de gravă o generează maşinile ce transportă masă lemnoasă, acestea distrugând în permanenţă ceea ce se construieşte.

leader board 728 x 90 px

Lucrarea e una deosebit de importantă pentru că drumul judeţean creează accesul spre zona turistică Semenic-Văliug. “Practic, e un acces dorit de amatorii sporturilor de iarnă. Pensiunile din zona Gărâna-Semenic sunt ofertante, însă, nu pot să nu aduc în discuţie complexul închis în momentul de faţă din cauza privatizării dezastruoase din 2002”, a declarat Sorin Frunzăverde.

Termenul de finalizare a lucrării este finele anului 2013. Drumul aflat în lucru măsoară 36 de kilometri şi presupune realizarea a 8 kilometri de zid de susţinere şi 122 de podeţe.

Delegaţia Consiliului Judeţean se apropie de Brebu Nou, unde vor avea loc noi discuţii cu constructorul.

Revenim cu amănunte!

Astăzi, ora 8.00

Oficialii Consiliului Județean Caraș-Severin se deplasează astăzi în zona Văliug-Semenic. Deocamdată, șoseaua care trebuie să aducă turiști mai mulți odată cu reabilitarea ei este gata în proporție de 70 la sută. Până la finele anului însă, trebuie să fie finalizată sută la sută. Mai marii județului sunt pregătiți să îi sancționeze pe constructori, dacă nu sunt în termen cu turnarea asfaltului.

Revenim cu amănunte!