Insolvența vizează 3.000 de familii!

Criza economică nu ocolește nici societățile cu capital de stat, însă aleșii județeni au încercat să găsească o soluție prin care să evite falimentul celei mai importante firme din Valea Almăjului.

SC Fabrica de Produse Lactate SA Oravița este o societate pe acțiuni, Consiliul Județean Caraș-Severin având o participație  de peste 99 la sută, iar Consiliul Local Oravița o cotă de 0,0015 procente.  Aleșii județeni au aprobat la cel mai recent plen deschiderea procedurii de insolvență. Oficialii de la Palatul Administrativ au explicat că motivul principal este criza economică din ultimii ani, din cauza căreia s-a produs un declin, dar și o depreciere constantă și continuă a veniturilor societății. Prin urmare, s-au acumulat datorii către bugetul de stat.

„Am aprobat trecerea în insolvență a Fabricii de Lapte nu pentru a o aduce în faliment, ci pentru a opera un plan de reorganizare, sperăm noi pe cel puțin trei ani, în așa fel încât fabrica să poată să lucreze în continuare, să poată achiziționa lapte de la cele peste 2.800 de familii care, practic, aprovizionează cu materie primă această unitate din Oravița. Activitatea ei a fost clar îngreunată în această perioadă din cauza acelor neînțelegeri în legătură cu pornirea ei, cu datoriile la TVA, care nu au fost foarte clare, ținând cont de faptul că primele echipamente pentru această fabrică au venit printr-o donație de la un Club Lions. Aceste datorii, în principal din cauza penalizărilor, au ajuns să reprezinte o povară pentru Fabrica de Lapte, chiar dacă ea a plătit sistematic către Finanțele Publice o parte din dările pe care le datora, însă am convingerea că în 3 ani de zile va fi pusă pe picioare. Mai mult, nu se închide, ci își continuă activitatea. Continuă să achiziționeze lapte din zonă!”, a precizat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde.

Aceeași asigurare, potrivit căreia societatea își va continua activitatea, pleacă și de la cei care conduc societatea. „Neexistând altă fabrică la nivel de județ, sigur că s-a luat această măsură să poată să ajute țăranii să își predea produsele și, bineînțeles, să le distribuie apoi în județ”, a subliniat și  Ilie Șuveț, directorul societății.

De produsele Fabricii de Lapte din Oravița beneficiază,  pe lângă cumpărători, și 30.000 de elevi prin Programul guvernamental Cornul și Laptele. Efectiv, la societate lucrează 45 de angajați, dar societatea deservește aproape 3.000 de producători din Valea Almăjului.

Comments

 1. dorina says:

  Ori ai fost incompetent, sau poate n-ai fost atent, fonduri cand ai accesat si apoi le-ai deturnat.”-Mila!Vreau cu suspendare, nu imi place la racoare!Ba mai mult, eu precizez, functia vreau s-o pastrez!”Va intreb acum pe toti: Cand o sa scapam de..h..pardon, incompetenti?

 2. Ziarul Ring Licitatii says:

  Buna ziua,
  De acum puteti publica licitatii Ring prin intermediul Metropolitan Maxpress.
  Anunt Licitatie Ring, Anunturi Ring simplu rapid si efficient.
  Cum public anunturi in Ring?
  Contravaloarea anunturi Licitatii Ring poate fi achitata si prin Card Bancar
  Publicare Licitatii Ring contact 0768.44.11.33, 0721.08.08.10