ÎNȘELĂCIUNE. Și-a dat toți banii din casă, crezând că nepotul are probleme în Germania

explo 1000x200

Un tânăr de 26 de ani a profitat de naivitatea unei femei de 75 de ani din Moldova Nouă, reușind să obțină de la aceasta aproape 2.000 de lei, sub pretextul că nepotul ei ai ar avea probleme financiare în Germania.

Polițiștii efectuează cercetări față de un bărbat de 26 de ani, bănuit că i-ar fi solicitat unei femei din Moldova Nouă toți banii pe care îi avea în casă pentru a-i duce nepotului acesteia, în Germania. Tânărul a fost identificat de către poliţiştii de investigaţii criminale din Moldova Nouă, acesta având domiciliul în Dâmbovița și este bănuit de comiterea infracţiunii de înşelăciune. Bărbatul i-ar fi spus unei femei de 75 de ani că este prieten cu nepotul acesteia care lucrează în Germania. Acesta i-a cerut femeii să îi dea toți banii pe care îi avea în casă pentru a-i duce nepotului. Femeia i-a înmânat suma de 1.750 de lei. După ce a luat banii, bărbatul a părăsit localitatea, deplasându-se cu un autoturism în direcția Orșova.

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii l-au identificat pe bărbat pe numele căruia au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. La audieri, cel în cauză și-a recunoscut fapta. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat părții vătămate. Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bănuitului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, agent șef adjunct de poliție Cecilia Dăneț.