ÎNSCRIERI. Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, pregătită să primească 1.500 de studenți noi

explo 1000x200

S-a dat startul înscrierilor la universitate, iar instituția de învățământ superior din Reșița a pregătit aproape 1.500 de locuri pentru viitorii studenți. 460 dintre acestea sunt bugetate. Iar facilitățile nu se opresc aici.

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița scoate la concurs 460 de locuri bugetate și alte 1.000 cu taxă pentru cei care doresc să înceapă în toamnă cursurile uneia dintre cele 3 facultăți, cu 12 specializări de licență: Facultatea de Inginerie şi Management, Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Ştiinţe Sociale.

Pentru noul an universitar, universitatea reșițeană a pregătit facilități privind bursele studenților, mobilitățile ERASMUS+, precum şi scutiri de taxe şi burse de performanţă pentru elevii cu rezultate deosebite la concursuri şi olimpiade.

„Cei mai buni elevi de clasa a XII-a, cu condiția promovării examenului de bacalaureat, participanții la olimpiadele naționale la care au obținut distincții (premiile I, II, III, mențiuni) vor ocupa locuri fără taxă în cadrul facultăților universității, facilitate valabilă pentru toți olimpicii, indiferent de disciplina la care au participat. Printre facilitățile acordate viitorilor studenți menționăm: cuantumul burselor de performanță în valoare de 900 lei/lună, cumularea burselor de studiu cu bursa socială (acolo unde este cazul), acordarea burselor în perioadele intersemestriale, parteneriate de practică și internshipuri cu entități publice și private din regiune menite să garanteze pregătirea practică, angrenarea studenților în activitatea centrelor de cercetare”, anunță reprezentanții UEM Reșița.

Înscrierile la ciclul de licență și cel masteral se desfășoară în perioada 10 – 23 iulie, între orele 9.00 și 16.00. Candidații care aleg să se înscrie la diferite programe de studii din cadrul aceleiași facultăți vor plăti taxa de înscriere o singură dată.

Detalii ale procesului de admitere pot fi consultate pe pagina web a instituției, http://uem.ro/index.php?id=859, iar întrebări pot fi adresate și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/Universitatea-Eftimie-Murgu-din-Resita-888261567870806/