Înregistrări ilegale și piste fals create pentru eliminarea procurorului Bucurică!

Peste 100 de plângeri penale, scrisori de amenințare trimise familiei, campanii media de denigrare, exercitarea unor acte de violență și chiar plănuirea unui asasinat, toate îndreptate împotriva fostului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, încep să aibă consecințe penale!

George Bucurică, în prezent procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, se află de mai mulți ani într-un adevărat război cu lumea interlopă din județ, care, în mod evident, are conexiuni inclusiv în sistemul judiciar. Magistratul a fost și este ținta a peste 100 de plângeri penale, pentru presupusa comitere a mai multor infracțiuni. Cele care s-au soluționat până în prezent au dovedit nevinovăția procurorului. Deloc întâmplător, Bucurică susține că s-a încercat intimidarea sa și fabricarea unor motive care să-l elimine din anumite dosare penale pe care le instrumenta. Procurorul nu s-a lăsat bătut de o adevărată caracatiță, ocrotită de unii polițiști și magistrați cointeresați, și începe acum să taie tentacule. Mai întâi, avocatul Teofil Drugărin a ajuns să fie condamnat pentru hărțuirea procurorului. Acum e executat silit în contul daunelor morale pe care le are de plătit.

În al doilea rând e vorba despre Monica Bojin, tânăra care l-a acuzat pe George Bucurică de hărțuire sexuală și de exercitarea funcției în scopul obținerii de favoruri sexuale. Acuzațiile respective au fost infirmate în primă fază printr-o ordonanță de clasare, dar în prezent cercetările s-au reluat. Încă din 2018 însă, față de Monica Bojin s-a dispus începerea urmăriri penale cu privire la faptele de inducerea în eroare a organelor judiciare și violarea vieții private, consecință a înregistrării audio și prezentării ei în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3, moderată de Mihai Gâdea, și a plângerii penale făcute. Tânăra e acuzată că a plasat, fără drept, mijloace tehnice de înregistrare în locuința procurorului și că, ulterior, a solicitat tragerea la răspundere penală pentru săvârșirea a trei infracțiuni cunoscând că acestea sunt nereale. În august 2019, Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a dispus continuarea urmăririi penale față de Monica Bojin, astfel că situația se complică pentru cei care ar fi acționat pentru intimidarea procurorului Bucurică.

„Așa cum am mai spus, Bojin Monica este o persoană vulnerabilă, folosită de inculpați cercetați pentru fapte de corupție în dosarele instrumentate de mine, aceasta fiind mai mult decât dependentă financiar de aceștia. Sunt interesat și în această procedură, dar și în altele, să aduc în fața justiției adevărații responsabili în actele denigratoare la adresa mea prin care s-a urmărit nu numai înlăturarea mea de la conducerea unor investigații sensibile, dar și decredibilizarea mea și compromiterea investigațiilor. Acești responsabili au încercat să mă determine prin diferiți prepuși să acționez în mod nelegal pentru a compromite obiectivitatea și legalitatea investigațiilor. Revenind la persoana în cauză, aceasta nu putea fi deținătoarea unei tehnici performante de înregistrare, nu putea fi deținătoarea unor substanțe care după ingerare să-i asigure o inhibare a unor reacții care ar fi putut să-i trădeze acțiunile duplicitare, nu putea fi autoarea unui scenariu al unor potențiale discuții înregistrate astfel încât naturii acestora să le fie dat un alt sens și în niciun caz nu este nici deținătoarea unor trusturi de presă și nici nu are influență asupra acestora pentru a propaga calomnii la adresa mea chiar în contextul atacului asupra justiției”, a declarat George Bucurică pentru expressdebanat.ro.