În cadrul ediției a doua a Fondului Științescu, în județ vor fi finanțate 21 de noi proiecte educaționale.
Acestea au fost selectate, la capătul unui proces de analiză și evaluare desfășurat de-a lungul a două săptămâni, din totalul de 32 de proiecte depuse. Inițiativele reprezintă o diversitate de idei menite să promoveze educația, tehnologia și inovația în Caraș-Severin.
Proiectele selectate au un buget total de 124.538 de lei și vor fi finanțate grație implicării a nouă sponsori din județ. „Mulțumim juriului, sponsorilor și partenerilor pentru ajutorul oferit în ediția 2.0 de Fondul Științescu în Banatul Montan! Felicităm toți aplicanții. Pentru cei care nu au reușit să meargă mai departe în această ediție, sunt invitați să aplice la ediția a treia sau alte programe de finanțare”, spune Carmen Popa, director executiv Fundația Comunitară Banatul Montan.
Dintre cele 21 de proiecte care vor primi finanțare, șapte au fost depuse la Reșița, și anume „Robotics for life”, „Resicza- Boardgame”, „Parfum de chimie”, „START in STOP MOTION”, „Artmindpsace”, „Joaca de-a știința” și „KORAI”. Altele două, „Clubul de Științe” și „LEGO Robotics”, au fost depuse de Reșița împreună cu Bocșa, respectiv cu județul Caraș-Severin. Caransebeș va primi finanțare pe trei proiecte, „Projekt sky”, „STEAM Laboratory” și „ Excelență în științe”. La Oravița, vor fi finanțate două proiecte, „Electronica astăzi” și „Coder Dojo Oravița”. La fel și la Oțelu Roșu, acolo unde vor fi finanțate proiectele „Utilizarea cristatelor de Borax în știintă și tehnică” și „Aplicarea informaticii în studiul fizicii”. La Bocșa, Moldova Nouă, Văliug, Armeniș și Tirol va fi finanțat câte un proiect, și anume „Învățăm să-i învățăm”, „Detectivi în lumea plantelor”, „ART 3D”, „Argilă agilă, tracking și imprimare 3D”, respectiv „SGTelescop”.
Foto: Fundația Comunitară banatul Montan