Caraș-Severinul, la Salonul Mondial de Turism de la Paris!

targ turism 2024

Consiliul Județean Caraș-Severin a avut o prestație excelentă la Târgul de Turism al României, de la București, și și-a câștigat astfel biletele pentru Paris!

Oficialii Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului au adresat județului Caraș-Severin invitația de a participa la Salonul Mondial de Turism din Franța, din perioada 14-17 martie 2024, după ce, în cele 4 zile de târg de la Romexpo, Consiliul Județean Caraș-Severin a demonstrat că nu întâmplător a fost declarat destinația turistică a anului în România.

Banatul montan și-a prezentat în mod inspirat și de data aceasta bogăția culturală, peisajele spectaculoase și potențialul turistic extraordinar, ca o adevărată comoară plină de istorie, ce merită descoperită.

La standul Caraș-Severinului, tradiția culinară autentică a Banatului de Munte și muzica în grai bănăţean s-au îmbinat cu tehnologia de vârf, vizitatorii standului putând face o incursiune virtuală a celor mai frumoase obiective turistice, printr-un tur virtual interactiv.

„Momente artistice impresionante susținute de soliști renumiți ai Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin și alți tineri intrepreți, completate prin sfaturile neprețuite pentru turiști și vizitatori oferite de reprezentanții Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Caraș-Severin și de cei ai Serviciului Turism, au făcut ca prezența județului Caraș-Severin la târg să fie una memorabilă”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

Consiliul Județean Caraș-Severin, prin reprezentanții săi la Romexpo, i-a ajutat pe vizitatori să descopere diversitatea și frumusețea Banatului de Munte, cu toate obiceiurile și tradițiile sale multietnice, mai multe momente artistice fiind puse în scenă de ansamblul folcloric al Uniunii Sârbilor din România K.U.D. Sveti Nikola Radimna, avându-l alături pe coregraful prof. Toma Popovici.

Pe  video wall au fost  rulate   videoclipuri, unul fiind  realizat în inima sălbatică a județului Caraș-Severin, în zona Plopu, din comuna Armeniş. În acest cadru natural unic în felul lui, peisajele mărețe ale Munţilor Ţarcu se întâlnesc cu liniștea adâncă a pădurilor seculare și cu bogăția vieții sălbatice, iar zimbrii se trăiesc ca niște regi ai pădurii.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Cei trei reprezentanți de la Salvamont Caraș-Severin au avut și ei o prezență importantă la Târgul de Turism, oferind sfaturi neprețuite pentru cei care preferă drumețiile montane și iubesc sporturile de iarnă care se practică pe Semenic și Muntele Mic.

În cadrul evenimentului de la Romexpo a fost lansat și ghidul turistic digital al Caraș-Severinului, disponibil la adresa www.visitcarasseverin.ro (format bilingv, engleză și română), aplicaţie prin care utilizatorii pot fi mereu la curent cu ultimele evenimente turistice și culturale ale județului. De la festivaluri şi expoziții, la concerte și evenimente, aplicaţia, care va fi disponibilă pe Android şi iOS, le va aduce pe toate la o notificare distanţă.

S-au oferit vizitatorilor apa pură de izvor din Rezervația Naturală Domogled, îmbuteliată sub brandul celor de la Carpatina, berea artizanală Scorillo din Poiana Mărului, mezeluri cu un gust deosebit (oferite de A&R Produse ca in Soceni) precum și delicii bănățene, cum ar fi cozonaci, gemuri și zacuscă, oferite de doamna Mihaela Dragalina(La Miha din Borlova), care a reușit să pună bazele primului punct gastronomic local din județul nostru.

De asemenea, vizitatorii au avut ocazia să admire piesele din colecția personală a colecționarului Iacob Sârbu, incluzând sute de fotografii, cărți și medalii vechi de sute de ani, originare din Băile Herculane.

În concluzie, Banatul Montan s-a „vândut” foarte bine la Romexpo și se pregătește acum să-i dea gata pe francezii care nu și-au stabilit încă destinațiile pentru concediu.

1000x100 untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/