Înlocuiește vechiul coș de fum cu o soluție de evacuare premium de la PEFOC!

po 1000x100px (3)

Chiar dacă anotimpul rece a trecut, iar vremea de afară te îmbie mai degrabă la încins grătare în gradină alături de familie și nu mai este nevoie să folosești soba, centrala sau șemineul pentru căldura căminului tău, oamenii gospodari se gândesc că tocmai această perioadă de repaus este perfectă pentru achiziția și înlocuirea vechiului sistem de evacuare al casei, cu un coș de fum profesional, care să garanteze funcționarea la cele mai înalte standarde de performanță și mai ales, în siguranță deplină – departe de riscul incendiilor și intoxicațiilor cu fum.

Meșterii sibieni de la PEFOC, cu experiența a mii de proiecte livrate cu succes în cele peste două decenii de activitate din domeniul soluțiilor termice alternative, pun la dispoziție un univers vast de produse care se va potrivi de minune cu cerințele și celor mai pretențioși dintre clienți. În acest mod, te vei bucura de satisfacția achiziției unui produs ce respectă norme stricte de funcționalitate și randament, la prețuri corecte, adaptate pe măsura posibilităților, dar și a preferințelor fiecăruia în parte.

Vă propunem coșuri de fum profesionale, gândite special în funcție de nevoile și preferințele clienților din întreaga țară, atât în ceea ce privește calitatea, cât și din punct de vedere estetic. Fie că vorbim despre coșuri de fum sau burlane șemineu pentru centrala, soba sau șemineul tău tradițional, suntem conștienți de importanța alegerii unor soluții care să reziste în timp, de aceea îți oferim consultanță gratuită și servicii profesionale de montaj, ca să poți dormi liniștit.

Din pricina faptului că lemnul emană o cantitate mare de fum, PEFOC îți recomandă pentru orice tip de șemineu sau centrală pe lemne, coșuri de fum care să respecte anumite standarde de calitate. În acest sens, mai jos v-am pregătit o serie de criterii și recomandări importante pentru alegerea corectă a coșurilor de fum, de exterior sau de interior:

Înainte de toate, în ceea ce privește reușita montării pentru orice tip de coș de fum, firma noastră îți stă la dispoziție cu suport tehnic, alături de experiența a mii de proiecte livrate cu succes. În cei peste 15 ani în care am montat hornuri de fum, am reușit mereu să inovăm și să livrăm servicii de calitate, pentru toți clienții care au ales să apeleze la produsele și expertiza noastră.

Diametrul unui coș de fum se stabilește în funcție de înălțimea acestuia, pentru a crea un tiraj optim necesar. În cazul în care tirajul este prea mic fumul poate pătrunde în casă, determinând depuneri excesive de funingine care duc mai departe la disfuncționalități la nivel de semineu lemne, sobă sau centrala termică. Dacă tirajul este prea mare, consumul de lemne va crește considerabil, generând astfel, un randament scăzut și o risipă inutilă de bani.

Lungimea coșului trebuie să depășească în înălțime, coama casei, pentru evitarea problemelor de funcționalitate. În cazul coșurilor de fum cu o înălțime foarte mare este necesară stabilirea în prealabil al unui diametru corespunzător. În caz contrar, fumul se va răci prea mult, generând riscul întoarcerii în încăpere. În cazul unui coș de fum subdimensionat, va exista inclusiv riscul autoaprinderii acoperișului sau a zonelor de contact.

Astfel, pentru evitarea oricăror probleme, îți recomandăm sistemele profesionale de coș de fum ceramic HOCH, compuse din șamotă învelită în izolație de vată bazaltică și blocuri din beton sau cărămidă. Motivele sunt concludente. Aceste coșuri de fum disponibile în oferta sibienilor de la PEFOC, garantează siguranță, o durată lungă de viață și o bună rezistență la temperaturile înalte – exact de ceea ce tu și căminul tău, aveți nevoie!