Inițiativă legislativă marca PSD pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

ion mocioalca birou
banner publicitar

Partidul Social-Democrat a depus o inițiativă legislativă care prevede eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Senatorul Ion Mocioalcă anunță că PSD a depus o inițiativă legislativă prin care să fie eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor. Asta în timp ce alte partide doar anunță că o vor face.

„Inițiativa PSD îndreaptă «omisiunea» celor de la USR, care au redactat PNRR, dar cu intenție nu au inclus pensiile parlamentarilor în jalonul pensiilor speciale. După toată campania populistă dusă de USR pe tema pensiilor speciale, faptul că au «omis» tocmai pensiile speciale ale parlamentarilor nu poate fi pus pe seama unei scăpări din neatenție.”, spune Ion Mocioalcă.

Inițiativa PSD reia un alt proiect de lege propus anterior tot de PSD pentru eliminarea pensiilor speciale. Se abrogă din Statutul deputaților și senatorilor (Legea 96/2000) prevederile art. 49 și 50 privind indemnizația pentru limită de vârstă. Plata acestor indemnizații va înceta imediat după adoptarea legii.

„Proiectul anterior depus de PSD a fost declarat neconstituțional, însă obiecțiile CCR nu au vizat conținutul legii, ci procedura accelerată prin care a fost adoptat, considerând că parlamentarii nu au avut timp suficient să aprofundeze textul legii pentru a-l putea dezbate în mod adecvat. De această dată, se va ține cont de obiecțiile CCR și se vor respecta la linie termenele privind procedurile parlamentare.”, mai spune senatorul cărășean.