Îngropați în noroi! Locuitorii de pe mai multe străzi din Lugoj așteaptă și acum asfaltul promis în 2012 și 2016

Lugojenii care locuiesc pe străzile aflate la periferia orașului așteaptă de ani buni ca acestea să fie asfaltate. Probabil că vor rămâne mult timp, de-acum încolo, cu noroiul în fața porților, pentru că administrația locală nu mai e în stare nici să plombeze gropile de prin cartiere.

O situație care se întâlnește mai mult pe ulițele satelor este pe strada Lucian Blaga, în cartierul Eftimie Murgu (Balta Lată). „M-am săturat! Primarul ăsta nu a făcut nimic pentru noi. A zis că începe să modernizeze Lugojul, de la periferie spre centru. E vai ș-amar. De doi ani aștept să mi se asfalteze strada Lucian Blaga, din Balta Lată. Nu știm când se va întâmpla acest lucru. Mi-am construit casă aici, dar am plătit lotul de teren la Primărie cu 13 euro pe metru pătrat, mai scump ca în centru. Gazul ni l-am tras pe banii noștri, curentul, apa și canalizarea, la fel. Ce a făcut Primăria pentru noi? Nimic! Plătim impozite ca cei din zona zero a municipiului. Îi pasă cuiva? Ne iau banii și ne țin în noroi. Suntem de râsul lumii”, ne-a spus Nicolae Avram, de pe strada Lucian Blaga.

Periferia, amintită doar în campanie

La doi pași de această arteră se află chiar strada Balta Lată, printre cele mai vechi din Buchini. La fel ca cealaltă arteră nu măsoară mai mult de vreo 150 de metri, care se pot asfalta într-o zi. A rămas singura nemodernizată din cartierul în care locuiește însuși primarul Francisc Boldea. „Primarul stă pe Libertății, stradă aflată la doar 100 de metri de a noastră. Credeți că a fost pe-aici să vadă cum arată ulița, plină de gropi și noroaie în locul unde este o avarie la rețeaua de apă nerezolvată de ani de zile. De câțiva ani, Primăria ne tot anunță prin ziare că și această stradă se va asfalta. Atât! Doar vorbe goale. E an electoral. Dacă nici acum nu o modernizează, așa va rămâne”, ne-a declarat Rodica Oproiu, de pe Balta Lată.

În satul aparținător Tapia, edilii se chinuie de vreo patru ani să asfalteze patru străzi. Trei le-au „rezolvat”, dar s-au împotmolit la ultima. Slabe șanse să mai fie asfaltată. În schimb, la Măguri, în cartierul rezidențial ridicat la intrarea în sat, Primăria Municipiului Lugoj a trasat drumuri și a asfaltat străzi, a montat indicatoare și a marcat treceri de pietoni, până aproape de marginea pădurii, într-un perimetru unde nu există nicio casă.