Antrenorul emerit Cristian Dragomir, de acum cetățean de onoare al Caransebeșului, trage un semnal de alarmă asupra infrastructurii dezastruoase de care dispune municipalitatea în ceea ce privește pregătirea atleților. Și cu toate astea, rezultatele sunt meritorii.
Aș dori ca în Caransebeș sportul individual să își aibă drepturile pe care ar trebui să le aibă, pentru că este cel mai bine reprezentat, și la nivel național, și la nivel internațional, ne-a declarat Cristian Dragomir.
„Nutresc speranța de a nu mă pensiona înainte de a alerga spre o pistă sintetică în orașul Caransebeș”, a spus Dragomir, făcând aluzie la pista de pe Stadionul Municipal din cartierul Teiuș, care se află într-o stare avansată de degradare, la fel și vestiarele sportivilor sau sala de antrenamente.
„Eu am reușit să fac o echipă la Atletism. Mi-am pus o echipă de antrenori dintre foștii sportivi și atleți. A fost o luptă grea, pentru că așa se întâmplă, dar am reușit. Tot timpul, chiar dacă am avut piedici din partea părinților, am reușit să le învingem. Cred eu că munca asta de performanță în atletism este bine reprezentată și datorită faptului că este o zonă care are mari talente, în special la fete. Caransebeșul are un aer excepțional. Hemoglobina la noi este tot timpul peste 14 la fete și peste 15 la băieți, ceea ce însemnă ceva. Nu întâmplător ne vedem, în special în probele de alergări, sigur și în probe tehnice de garduri, dar în special în probele de alergări”.
Antrenorul caransebeșean a vorbit și despre performanțele atletismului român la nivel european. „La Minsk se desfășoară Jocurile Europei, să le ținem pumnii să aducă rezultate cât mai bune și medalii cât mai multe! Prin sport putem rămâne puternici și verticali, egali cu țările foarte puternice. 95% dintre pistele de atletism din România sunt distruse, sigur, avem și terenuri fără pistă. Despre asta vorbim! Totuși, hai România, ar trebui sa ne trezim”, a mai spus antrenorul Cristian Dragomir.